ΠΑΜΑΚ: Εκδήλωση μνήμης προς τιμήν της αείμνηστης καθηγήτριας Βασιλικής Καραβάκου

Εκδήλωση μνήμης προς τιμήν της αείμνηστης καθηγήτριας Βασιλικής Καραβάκου, πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαΐου 2024 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων «Καθηγήτρια Βασιλική Καραβάκου» του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, που έχει λάβει το όνομά της.

Στην εκδήλωση, που διοργανώθηκε από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμες της Αγωγής και της Διά Βίου Μάθησης: Εκπαιδευτική Διοίκηση και Ηγεσία» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με συντονιστή τον διευθυντή του μεταπτυχιακού καθηγητή Ευθύμιο Βαλκάνο, απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Στυλιανός Δ. Κατρανίδης και παρέστησαν μέλη του διδακτικού προσωπικού, φοιτητές και φοιτήτριες.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το έργο και η προσωπικότητα της αείμνηστης καθηγήτριας από τον συνάδελφό της στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής και μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητή Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, τον διδακτορικό φοιτητή της Βασίλειο Νεοφώτιστο, τον συμφοιτητή της καθηγητή Φιλοσοφίας, Δρ. Παύλο Περπερίδη και από τον σύζυγό της.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του τελευταίου της βιβλίου «Η ΕΚ-ΠΑΙΔΕΥΣΗ και η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ, ηθικές απαιτήσεις και πολιτικά προτάγματα». Για το βιβλίο μίλησαν η καθηγήτρια Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Μαρία Πουρνάρη, ο καθηγητής Φιλοσοφίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Άρης Στυλιανού, και ο Δρ. Φιλοσοφίας καθηγητής Παύλος Περπερίδης.

Στο πλαίσιο της σεμνής εκδήλωσης, για πρώτη φορά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ανακοινώθηκε από τον καθηγητή Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, ένας 10ετής κύκλος διαλέξεων, με δαπάνες της οικογενείας της και τίτλο «Ετήσια Διάλεξη Καθηγήτρια Βασιλική Καραβάκου». Προσκεκλημένοι ομιλητές θα είναι εξέχουσες προσωπικότητες, προκειμένου οι διαλέξεις αυτές να αποτελέσουν γεγονός σημαντικό τόσο για το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας όσο και την πόλη της Θεσσαλονίκης.