Πανεπιστημιακό άσυλο, η λύση ή το πρόβλημα;

Άρθρο γνώμης του Χρήστου Μαλάκου στο Newn.gr για το ν/σ του Υπ. Παιδείας #newn #blog #opinion #edu

Γράφει ο Μαλάκος Χρήστος,

Λίγη τροφή για σκέψη σχετικά με το πολυπόθητο νομοσχέδιο για την φύλαξη των πανεπιστημίων.

Δεν μπορώ να διανοηθώ πως υπαρχει κόσμος ο οποίος έχει περάσει κατά την διάρκεια της ζωής του από κάποιο ελληνικό δημόσιο πανεπιστημιακό ίδρυμα και είναι ενάντια στο παρόν νομοσχέδιο το οποίο προσπαθεί να διορθώσει ουσιαστικά την παρανομία που ανθεί στον κόλπο των πανεπιστημίων .

· όλοι όσοι κάποτε ή και τώρα έχουν περάσει/περνούν από την θέση του φοιτητή έχουν διαπιστώσει αυτό το καθεστώς της παραβατικότητας το οποίο δυστυχώς ολοένα και πληθαίνει στον πανεπιστημιακό χώρο. Παραδείγματα ατελείωτα : σεξουαλικές παρενοχλήσεις , βία , ναρκωτικά , βανδαλισμοί και αλλά πολλά τα οποία όχι μόνο κρύβονται πίσω από την φιλοσοφία του πανεπιστημιακού ασύλου αλλά ταυτόχρονα κανείς έως σήμερα δεν έχει τολμήσει να τα καταπολεμήσει τουλάχιστον με αξιοπρέπεια .

· Είναι ντροπή να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας και να παριστάνουμε πως αυτά τα προβλήματα δεν υπάρχουν θυσιάζοντας τα στον βωμό των πολιτικών πεποιθήσεων του καθενός .

· και εν τέλει πως είναι ο καθένας σε θέση να κρίνει εκ των προτέρων ένα τέτοιο μέτρο χωρίς ακόμα να έχουμε δει τα αποτελέσματα του ; Σίγουρα πάντως από την απραγία και την στασιμότητα η οποία κίνηση αποτελεί πρόοδο και προσωπικά δεν θα ήθελα να ανήκω στην κατηγορία εκείνων που εθελοτυφλούν για τα προβλήματα και τα προαναφερθέντα περισταλτικά που δυστυχώς υπάρχουν και βασιλεύουν στα ΑΕΙ της χώρας μας .

Ας φύγουμε επομένως από την σφαίρα των πολιτικών μας πεποιθήσεων και ας αντιμετωπίσουμε ορισμένα προβλήματα πρακτικά και όχι κομματικά .

Μαλάκος Χρήστος, Πολιτικός Επιστήμονας ΔΠΘ