Πάνω από 150.000 ευρώ σε πρόστιμα για το Μ. Σάββατο

Διαβάστε αναλυτικά τους ελέγχους και τα ποσά #Newn #Πρόστιμο

Πρόστιμα ύψους 159.300 ευρώ επέβαλαν οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν το Μεγάλο Σάββατο για παραβίαση των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού. Επίσης πραγματοποιήθηκαν και δύο συλλήψεις.

Συνολικά έγιναν 90.850 έλεγχοι και καταγράφηκαν 532 περιπτώσεις παραβάσεων.

Οι κυριότερες παραβάσεις αφορούσαν μη χρήση μάσκας, μη επίδειξη βεβαίωσης μετακίνησης, μη τήρηση των ειδικών κανόνων λειτουργίας επιχειρήσεων, μη τήρηση των μέτρων πρόληψης ασθενειών, διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

  • Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε δυο συλλήψεις για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας επιχειρήσεων και διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων.
  • Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μια σύλληψη και επιβολή προστίμου 3.000€ σε ιδιοκτήτη καντίνας για παραβίαση των μέτρων πρόληψης ασθενειών, παραμονή πελατών στον εξωτερικό χώρο και από 300€ πρόστιμο σε τρεις πελάτες για παραβίαση του περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Αττικής.
  • Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 1.000€ σε κομμωτήριο για υπέρβαση του ωραρίου λειτουργίας και υπέβαλε τακτικές μηνύσεις στον ιδιοκτήτη και τον προσωρινά υπεύθυνο του καταστήματος, στην Περιφέρεια Αττικής.
  • Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 1.500€ σε ιερέα για παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την τέλεση της θείας λειτουργίας, καθώς και από 300€ πρόστιμο σε δεκαπέντε πιστούς για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
  • Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μια σύλληψη και επιβολή προστίμου 3.000€ σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία και από 300€ πρόστιμο σε οκτώ συμμετέχοντες για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στον Δήμο Θεσσαλονίκης.
  • Η ΕΛ.ΑΣ βεβαίωσε μία παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.
  • Το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 900€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια.
  • Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας διενήργησε συνολικά 2.244 ελέγχους και δεν βεβαιώθηκε κανένα διοικητικό πρόστιμο. Κατά τη διάρκειά τους ελέγχθηκαν 1.407 φυσικά πρόσωπα από 652 οχήματα στον σταθμό διοδίων της Λ. Αθηνών – Κορίνθου κατά τις πρωινές, μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Από τους ελέγχους αυτούς οι 234 αφορούσαν σε βεβαιώσεις κίνησης εργαζομένων.

Ο επιχειρησιακός προγραμματισμός

Το πρόγραμμα των ελέγχων έχει αναθεωρηθεί βάσει των νέων μέτρων που ισχύουν από τη Δευτέρα του Πάσχα και αφορούν την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων που διαθέτουν άδεια λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και θα παρέχουν υπηρεσίες εστίασης υπό προϋποθέσεις, καθώς και την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 23.00.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της κίνησης των οχημάτων και των μετακινούμενων με πλοία και αεροπλάνα κατά την περίοδο των διακοπών του Πάσχα.

Από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στα διόδια 1.143 οδηγοί οχημάτων υποχρεώθηκαν σε αναστροφή από την Μ. Τετάρτη έως και το Μ. Σάββατο καθώς δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης, ενώ Επιθεωρητές της ΕΑΔ μεταξύ των λοιπών μέτρων ελέγχου αξιοποίησαν φορητούς σαρωτές εγγράφων προκειμένου να διασταυρωθεί η γνησιότητά τους με αξιοποίηση του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» και των λοιπών δημόσιων βάσεων δεδομένων.

*Φωτογραφία αρχείου