Παρελάσεις: Διευκρινίσεις από το ΥΠΕΣ – Τι θα γίνει στη Θεσσαλονίκη

Διευκρινίσεις σχετικά με τη διεξαγωγή παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου έδωσε με ανακοίνωση του υπουργείο Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Αναφορικά με τη διεξαγωγή των παρελάσεων και των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και επειδή διακινούνται ανυπόστατες φήμες περί μη διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεων, επισημαίνεται ότι συνεχίζουν να ισχύουν στο ακέραιο τα όσα προβλέπονται στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου 2021.

Επομένως, οι μαθητικές παρελάσεις παντού θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Διευκρινίζεται ότι η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται παραδοσιακά στις 27 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιηθεί επίσης κανονικά. Στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα. Όλες οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια  60 λεπτών.

Σημειώνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας».

Υπενθυμίζουμε ότι μετά σύγχυση που προκλήθηκε, πηγές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διευκρίνιζαν στην aftodioikisi.gr ότι η ανακοίνωση της Περιφέρειας αφορούσε τη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και όχι την μαθητική.

Πρόσθεταν, δε, ότι αυτό που αλλάζει φέτος είναι ότι κατά την στρατιωτική παρέλαση δεν θα δώσουν το παρόν πολιτικά τμήματα, όπως γινόταν στο παρελθόν.

Πώς προκλήθηκε σύγχυση

Υπενθυμίζεται ότι η σύγχυση είχε προκληθεί μετά από άτυπη κυβερνητική ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικών  ότι οι μαθητικές παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν κανονικά (και στη Θεσσαλονίκη) όπως ορίζεται στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου. Σημειώνεται ότι θα τηρηθεί αυστηρά η χρονική διάρκεια της 1 ώρας.

Ενώ από την άλλη σε ανακοίνωση της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, «σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης για τη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη» υποστηριζόταν το εξής:

«Ανακοινώνεται ότι με απόφαση της κυβέρνησης και συγκεκριμένα με έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, που κοινοποιήθηκε σήμερα, επισημαίνεται ότι: “είναι απαραίτητο λόγω των υφιστάμενων υγειονομικών συνθηκών στη Θεσσαλονίκη, να πραγματοποιηθεί μόνο στρατιωτική παρέλαση, η οποία να μην υπερβαίνει σε διάρκεια τα 60 λεπτά”».

πηγή: https://www.aftodioikisi.gr/