Πατσού: «Να έχουν μάτια και αυτιά ανοιχτά οι γονείς» (Ηχητικό)

Η ψυχολόγος μίλησε για τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και την αντιμετώπισή τους στον Ηλία Γκοντόλια #newn

Ο Ασκός του Αιόλου αναφορικά με τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης έχει πλέον ανοίξει παίρνοντας μεγάλες διαστάσεις όπως του αρμόζει. Αλλά υπάρχει η πιθανότητα όλη αυτήν η φασαρία να προκαλέσει προβλήματα, πιθανόν φόβο και απομάκρυνση παιδιών από τον αθλητισμό.

Πλέον αυτό που πρέπει να κάνουμε ως πολιτεία είναι να προβληματιστούμε, να ενημερωθούμε και να μάθουμε τους τρόπους χειρισμού ανάλογων περιπτώσεων .

Η κ. Φρόσω Πατσού (Διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου, Ψυχολόγος με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Αθλητική Ψυχολογία. Αθλήτρια της Εθνικής & Ολυμπιακής Ομάδας Στίβου) με αφορμή την Διαδικτυακή συζήτηση που είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 24 Ιανουαρίου στις 16:30 με θέμα: Τρόποι διαχείρισης ΜΗ ΕΠΙΤΡΕΠΤΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ μας βάζει στην θέση του θύματος αλλά συνάμα μας δίνει χρήσιμες συμβουλές αναφορικά με τον τρόπο διαχείρισης .

Στο πρώτο μέρος της συζήτησης η κ.Πατσού έκανε μια εισαγωγή για το θέμα με το οποίο θα ασχοληθεί κατά την Διαδικτυακή ημερίδα και σε ποιους απευθύνεται καθώς και το αρσενικό φύλο δέχεται ανάλογες πράξεις.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε για τους λόγους για τους οποίους το θύμα δεν αντιδράει εκείνη την στιγμή, για τον σκοπό του σεμιναρίου αλλά και για την παρουσία των γονέων σε αυτή αναφέροντας χαρακτηριστικά πως : << Κατά συνέπεια οι γονείς επιβάλλεται να συμμετέχουν σε αυτήν την Διαδικτυακή συζήτηση για να κατανοήσουν, να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά και τα αυτιά τους αλλά κυριότερα να ξέρουν πως θα δράσουν γιατί η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές μπορεί να υπάρχει και ο φόβος και στους γονείς , ότι αν μιλήσουμε ή πάμε παρακάτω το περιστατικό αυτό το παιδί θα χάσει μια θέση από την ομάδα , δεν θα έχει τα προνόμια που πρέπει να έχει .>>

Η κουβέντα με την Ψυχολόγο Φρόσω Πατσού έκλεισε με την εικόνα που υπάρχει όσον αφορά την επιρροή της πανδημίας στους αθλητές όπως και το όφελος που θα έχουν οι συμμετέχοντες στο Σεμινάριο:

Όσον αφορά την συμμετοχή στην Διαδικτυακή συζήτηση ,είναι δωρεάν και θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom την Κυριακή 24 Ιανουαρίου και ώρα 16:30 με τον λινκ εισόδου και ο κωδικός να είναι το :

https://us02web.zoom.us/j/84203115446?pwd=NnlOL1RJWkNjR3QyeVd1Skw1WDhwdz09

Meeting ID: 842 0311 5446

Passcode: 701773

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κ.Φρόσω Πατσού αλλά και το έργο της μέσω των δύο link : https://idealpsychology.gr/

https://idealpsychology.gr/yparchei-kakopoiisi-ton-athliton/?fbclid=IwAR0uDZ91TpgslC86lL5cT0hpi9LIxt3Qt3sqxwdqJRvd9eBQx86KznNJPTI