Παύλος Χρηστίδης: “Για ακόμη μία φορά στη Νέα Δημοκρατία ψάχνουν εξιλαστήρια θύματα”

Συνέντευξη παραχώρησε ο Παύλος Χρηστίδης, Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89 Fm και στον δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή.

Αναφορικά με τα Εργασιακά – Κατώτατος Μισθός, είπε:

“Εμπαιγμό των εργαζομένων αποτελεί η απόφαση της Κυβέρνησης για αύξηση του κατώτατου μισθού «συμβολικά». Την ώρα μάλιστα που η «ακρίβεια» στην αγορά δεν είναι καθόλου «συμβολική» και πλήττει και πάλι το εισόδημα των νοικοκυριών. δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό βέβαια από τη ΝΔ, η οποία συνεχίζει να δίνει πολλά σε λίγους και σχεδόν τίποτα στους πολλούς.

Εμείς στο Κίνημα Αλλαγής δεν πιστεύουμε στη φθηνή και απαξιωμένη εργασία.

Πάγια θέση μας είναι η αλλαγή του νόμου και ο καθορισμός του κατώτατου μισθού από την ελεύθερη διαπραγμάτευση των κοινωνικών εταίρων με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο κύριος Χατζηδάκης έχει αναλάβει και το συγκεκριμένο υπουργείο για να περάσει όσα πέρασε πριν από ένα χρονικό διάστημα και να ισοπεδώσει διαχρονικά δικαιώματα στο χώρο της εργασίας.”

Για την ακύρωση βράβευσης του Ιάσωνα Αποστολόπουλου:

“Αυτό που ζούμε με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είναι ένας τραγέλαφος, και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να απασχολήσει τη Νέα Δημοκρατία «επιτελικά», η οποία πραγματικά πρέπει να βρει την ισορροπία με μία πτέρυγα η οποία θεωρεί ότι μπορεί να καθορίζει τις εξελίξεις με ορμητήριο ακραίες ιδέες, αντιλήψεις και θέσεις και να τις επιβάλλει στους υπόλοιπους. Είναι γνωστό , ότι ο νόμος 106 του 1975 στα πρώτα του άρθρα, καθορίζει τα ζητήματα αριστείας και των τιμητικών προτάσεων, μετά από πρόταση του Συμβουλίου Ταγμάτων Αριστείας του υπουργείου Εξωτερικών.

Εκεί πρέπει, λοιπόν, να αναζητήσουν την ευθύνη οι άνθρωποι της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι και σε αυτή την περίπτωση δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και ψάχνουν εξιλαστήρια θύματα. Μα δεν γνωρίζουν ποιος είναι ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ελληνικό Σύνταγμα;

Απλώς η ΝΔ παραπλανά για άλλη μια φορά την κοινή γνώμη και κρύβει στους κόρφους της τις ιδεοληπτικές και δογματικές θέσεις μιας «δυναμικής» ομάδας της που αποφασίζει και διατάζει. Στη Νέα Δημοκρατία έχουν μπερδέψει την πολιτική με την επικοινωνία και την σπέκουλα, και δίνουν κάθε μέρα τα διαπιστευτήρια τους για το ποιος είναι πιο δεξιός από τους υπόλοιπους. εκτίθενται μέρα με τη μέρα.”