Παύλος Χρηστίδης: “Η στρατηγική της κυβέρνησης απέτυχε”

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, ήταν ιδιαίτερα καυστικός κατά τη διάρκεια συζήτητης στο Action 24 και τους δημοσιογράφους Σταμάτη Ζαχαρό και Κατερίνα Δούκα.

Για την διαχείριση της πανδημίας

Η στρατηγική της κυβέρνησης απέτυχε. Αποφάσισε το μεγαλύτερο σε διάρκεια lockdown και τα κρούσματα αντί να μειώνονται, αυξάνονται. Κατέστησε όλη την Ελλάδα μια και ενιαία υγειονομική περιφέρεια, όταν υπήρχαν νησιά και νομοί με ελάχιστα κρούσματα, ναρκοθετώντας την τοπική οικονομία. Έκλεισε τα αυτιά της στις επισημάνσεις του Κινήματος Αλλαγής για τα μαζικά τεστ, την ιχνηλάτηση, την απομόνωση των κρουσμάτων και το ασφαλές άνοιγμα. Άφησε το ΕΣΥ και τους ανθρώπους του έρμαιο των εξελίξεων και αποφάσισε στο “και πέντε” την επίταξη του ιδιωτικού τομέα, με αποτέλεσμα να έχουμε πάνω από 20% των θανάτων εκτός ΜΕΘ.

Της πήρε πολλούς μήνες να προκηρύξει θέση επικουρικών υγειονομικών, αλλά μόλις λίγες ώρες για τον διαγωνισμό των self tests, που απέρριπτε ως λαϊκισμό, όταν το πρότεινε η Φώφη Γεννηματά, δημιουργώντας προφανή ερωτήματα για τη διαφάνεια και την αξιοπιστία της πρόσκλησης ενδιαφέροντος.

Για τα εθνικά μας θέματα

Η Τουρκία ξεδιπλώνει τη στρατηγική της και η Ελλάδα παρακολουθεί με την κυβέρνηση αμήχανη και αμέτοχη στις εξελίξεις. Το τελευταίο συμβούλιο δεν αποφάσισε ούτε “μέτρα που δαγκώνουν”, ούτε “μέτρα κορσέ”, όπως διατεινόταν η ΝΔ. Η κυβέρνηση δεν έδειξε την απαιτούμενη αποφασιστικότητα για να προστατεύσει τα εθνικά συμφέροντα.