Πελώνη: Τα self test θα είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία από τις αρχές Απριλίου

«Η προσέλευση των ιδιωτικών γιατρών είναι πολύ ικανοποιητική, έχει ξεπεράσει το 90%» είπε #newn #κορονοιος #πελωνη

Στην επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών, στα δωρεάν self test για τους πολίτες αλλά και στην πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα εστίασε σε τηλεοπτική της συνέντευξη την Τρίτη (23/3) η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση από την αξιωματική αντιπολίτευση και αφορούν το Σύστημα Υγείας διευκρίνισε ότι «έχουν γίνει προσλήψεις και έχουν γίνει τα μέγιστα για την ενίσχυση του ΕΣΥ».

«Έχουν προσληφθεί 10.000, από τους οποίους οι 4.000 θα μονιμοποιηθούν μέσω ΑΣΕΠ. Έχει γίνει ό,τι είναι δυνατόν» ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και επίσης είπε πως έχουν αυξηθεί οι ΜΕΘ από 557 σε 1.189 εξηγώντας ότι μαζί με τις ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα ο αριθμός ανεβαίνει στις 1.400.

Μιλώντας για την επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών είπε πως η προσέλευσή τους είναι πολύ ικανοποιητική και έχει ξεπεράσει το 90%. Σε σχετική ερώτηση για περαιτέρω ιδιωτικών κλινικών απάντησε πως υπάρχει συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και ό,τι άλλο χρειαστεί να γίνει θα γίνει. «Το σύστημα υγείας είναι ένα και περιλαμβάνει τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τα στρατιωτικά νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές και πολυδύναμες ΜΕΘ» δήλωσε.

Τόνισε πως πρέπει τα μέτρα να τηρούνται πιστά εξηγώντας πως η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι δύσκολη. «Υπάρχει υψηλό επιδημιολογικό φορτίο» ελπίζουμε όμως πως το επόμενο διάστημα η κατάσταση να σταθεροποιηθεί. «Δεν πρέπει να χαλαρώνουμε» σημείωσε και δήλωσε πως είμαστε υπεύθυνοι για την υγεία μας και για των συνανθρώπων μας.

«Προτεραιότητες το λιανεμπόριο και τα σχολεία»

Μιλώντας για το άνοιγμα του λιανεμπορίου και άλλων δραστηριοτήτων, η Αριστοτελία Πελώνη είπε «το λιανεμπόριο και τα σχολεία παραμένουν στις προτεραιότητες». «Αρχές Απριλίου» σημείωσε «τα δωρεάν self test θα είναι έτοιμα προς διάθεση». «Είναι ένα εργαλείο που θα βοηθήσει στην καλύτερη επιδημιολογική επιτήρηση. «Εμείς είμαστε στο τρίτο κύμα, όσο θα προχωράμε τους εμβολιασμούς τόσο θα το αφήνουμε πίσω μας. Πριν από λίγη ώρα φτάσαμε στους 1 εκατ. εμβολιασμένους με την πρώτη δόση», είπε κλείνοντας.