Πέννυ Πασχάλη: “Το personal training είναι μια πολύ καλή μόδα”

Η Πέννυ Πασχάλη μιλάει στο Newn.gr για την "τρέλα" της με το personal training #Newn #Interview

Ποια είναι η πρώτη ανάμνηση που έχεις από τη γυμναστική;

Η πρώτη μου ανάμνηση από την γυμναστική ήταν η ενασχόληση μου με την ενόργανη σε ηλικία 6 χρόνων. Αρκετά αργότερα με κέρδισε το γυμναστήριο.

Τι συντέλεσε στο να διαλέξεις αυτόν τον τρόπο άσκησης και όχι κάποιο άλλο άθλημα; Είναι πολύ δύσκολη και απαιτητική η γυμναστική που κάνεις;

Διάλεξα αυτό τον τρόπο άσκησης γιατί με το πέρασμα του καιρού είδα το σώμα μου να αλλάζει και μου άρεσε πάρα πολύ το γεγονός ότι όσο έκανα προπόνηση με βάρη τόσο αυξανόταν η μυικότητα του σώματος μου, πράγμα που μου άρεσε πολύ. Η γυμναστική που κάνω είναι δύσκολη και απαιτητική γιατί εκτός από την προσήλωση που πρέπει να έχω κατά την διάρκεια της προπόνησης, πρέπει να έχω πειθαρχία και στην διατροφή μου. 

Πόσα χρόνια ασχολείσαι με τη γυμναστική;

Με την γυμναστική με βάρη ασχολούμαι 9 χρόνια.  

Πως αντιμετωπίζεις σχόλια για την εξωτερική σου εμφάνιση;

Τα σχόλια για την εξωτερική μου εμφανιση τα αντιμετωπίζω με χιούμορ, είτε αυτά είναι καλά είτε είναι κακά.  

Ποιοι είναι οι στόχοι σου οι προσωπικού; Σκέφτεσαι να κατέβεις σε αγώνες ή θα συνεχίσεις σε ερασιτεχνικό επίπεδο;

Στόχος μου είναι να βελτιώνομαι συνέχεια, πράγμα δύσκολο εδώ και σχεδόν ένα χρόνο χωρίς γυμναστήριο λόγω πανδημίας. Στα άμεσα σχέδια μου είναι και η συμμετοχή μου σε αγώνες. 

Για ερασιτεχνικό επίπεδο που ασχολείσαι, δεν νιώθεις αρκετά προχωρημένη;

Δεν σκέφτομαι αν είμαι προχωρημένη ή όχι γιατί θέλω να βελτιώνομαι συνέχεια.

Είναι μόδα το personal training; Εσύ ασχολείσαι με αυτό;

Το personal training είναι μια καλή μόδα. Όλοι όταν ξεκινήσαμε τα βάρη μόνοι μας κάναμε πολλά λάθη και στην εκτέλεση των ασκήσεων και στα προγράμματα δηλαδή το ακησιολογιο. Αυτό είναι απολυτά φυσικό όταν ένας γυμναστής μόνος του πρέπει να κοιτάζει ταυτόχρονα τόσα άτομα πού κάνουν ταυτόχρονα γυμναστική μέσα σε ένα γυμναστήριο. Κάποια στιγμή κουράζεται και δεν ασχολείται. Όλοι όσοι έχουμε μπει σε γυμναστήριο το έχουμε ζήσει αυτό. Ένας καλός personal trainer είναι κάτι το οποίο βοηθά πολύ έναν άνθρωπο που θέλει να φτιάξει το σώμα του. 

Ποιες είναι οι δικές σου συμβουλές για άριστη φυσική κατάσταση;

Βασικότερη συμβουλή μου είναι μια. Να μπει στην καθημερινότητα μας η άσκηση, οποιασδήποτε μορφής κι αν είναι αυτή, και η όσο μπορούμε καλύτερη διατροφή.