“Περί των εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος Αλλαγής”

Άρθρο γνώμης του Νίκου Καΐλη Φιλολόγου- Μέλος ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας

Μετά τον απροσδόκητο και άδικο χαμό της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννήματα, η παράταξη καλείται και πάλι να δώσει την εσωτερική της μάχη .
Μάχη ηγεσίας . Μάχη πολιτικών θέσεων . 
Πολλοί , υποστηρίζουν και είναι θιασώτες της άποψης ότι αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για ανασύνταξη της κεντροαριστεράς και συσπείρωσης του ευρύτερου προοδευτικού και δημοκρατικού πόλου. 
Προσωπικά , το πιστεύω και εγώ . Αλλά , σε αυτή την εκλογική διαδικασία πέρα από όλες τις παραμέτρους , θεωρώ ότι είναι μια μάχη γενεών , αντιλήψεων και ιδεών . Ο κόσμος προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς μέσω της τεχνολογίας , αλλά και όλων των τομέων που είναι υγιείς και παραγωγικοί στην Ελλάδα . 
Για πολλά χρόνια ακούω ότι οι «νέοι» πρέπει να βγουν μπροστά , με δύναμη και θέσεις . Και συμφωνώ . Τις περισσότερες φορές αυτό δεν πραγματώθηκε όμως , με αποτέλεσμα την οπισθοχώρηση , την εσωστρέφεια και ένα φαύλο κύκλο ηττοπάθειας . 
Το ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής , τον τελευταίο καιρό φαίνεται να καταφέρνει να ακούγεται στους πολίτες . Το να το κάνουμε ξανά , ισχυρή , δυνατή , μεταρρυθμιστική και κυρίαρχη δύναμη στο κέντρο του πολιτικού συστήματος είναι στο δικό μας χέρι . Δε μπορούμε να κοιτάμε και να λειτουργούμε με όρους παρελθόντος. 
Εκείνος που πιστεύω , μη έχοντας καμία αμφιβολία ότι μπορεί να μετατρέψει το ΠΑΣΟΚ σε ένα σύγχρονο και συμμετοχικό κόμμα , με κύρος και και προτάσεις , αλλά και οργανωμένο από τη βάση μέχρι την κορυφή είναι ο Νίκος Ανδρουλακης , τον οποίο και στηρίζω . 
Το έχει αποδείξει με την παρουσία του στο Ευρωκοινοβούλιο με τις παρεμβάσεις του, αλλά και με τη διαχρονική παρουσία του στο κόμμα . Ήταν πάντα παρών στις νίκες και στις ήττες . Ήταν στην πρώτη γραμμή και δεν λιγόψυχησε ποτέ.
Το αύριο φίλες και φίλοι , είναι ΤΩΡΑ . Ας κάνουμε το #mazi , πράξη στις 5 του Δεκέμβρη .