ΠΟΕΔΗΝ: Περίεργο έντυπο συναίνεσης στον εμβολιασμό μοιράζεται στους υγειονομικούς στην Καρδίτσα

Την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας ζήτησε ο Βασίλης Κικίλιας #newn #κορονοιος #εμβολιο #ποεδην

Για τρομοκράτηση του υγειονομικού προσωπικού στο νοσοκομείο Καρδίτσας κάνει λόγο σε καταγγελία του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος. Ο πρόεδρος δημοσιοποιεί το έγγραφο που κλήθηκαν, όπως αναφέρει, να υπογράψουν όσοι ήθελαν να εμβολιαστούν.

«Συναινώ να εμβολιαστώ για τον κορονοϊό, παρ’ όλο που μέχρι τώρα δεν είναι πλήρως γνωστές οι ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο ακόμα και θανατηφόρες» ανέφερε η μία επιλογή στο έγγραφο.

Η άλλη επιλογή ανέφερε: «Δεν συναινώ να εμβολιαστώ για τον κορονοϊό για προσωπικούς λόγους και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη ακόμη κι αν γνωρίζω τους κινδύνους της νόσου».

Μάλιστα και στις δύο περιπτώσεις ζητείται και η υπογραφή μάρτυρα.

Ο Μιχάλης Γιαννάκος αναφέρει:

«Απίθανα πράγματα συμβαίνουν με τον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού. Στην Καρδίτσα μοίρασαν έντυπο συναίνεσης στον εμβολιασμό αν και μπορεί να είναι θανατηφόρος.

Στο νοσοκομείο Καρδίτσας σήμερα που πήγε να εμβολιαστεί το υγειονομικό προσωπικό τους μοίρασαν δήλωση που θα πρέπει να υπογράψουν ότι συναινούν στον εμβολιασμό παρ όλο που μέχρι τώρα δεν είναι γνωστές όλες οι ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο ακόμη και θανατηφόρες. Στο ίδιο έντυπο θα πρέπει να υπογράψουν όσοι συνάδελφοι δεν συναινούν στον εμβολιασμό για προσωπικούς λόγους και αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη. Τι αστοχίες είναι αυτές. Τρομοκρατούν τους συναδέλφους και το κόσμο με αποτέλεσμα να προβληματίζεται εαν θα πρέπει να συμμετάσχει στον εμβολιασμό».

Την παραίτηση του Διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας ζήτησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μετά τη διακίνηση του συγκεκριμένου εγγράφου για τον εμβολιασμό.

Όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, «ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ζήτησε την παραίτηση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας και έδωσε εντολή στον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί η διακίνηση εγγράφου συναίνεσης για τον εμβολιασμό από την Επιστημονική Επιτροπή του Νοσοκομείου, κατά παράβαση των οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, και να αποδοθούν ευθύνες. Είναι αυτονόητο πως το εν λόγω απαράδεκτο έγγραφο ανακλήθηκε άμεσα».