Πότε θα βγάλουμε τις μάσκες;

Τι είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας #newn #κορονοιος #μασκες

Για πρώτη φορά από την αρχή την πανδημίας, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας μιλά για πιθανό τέλος της μάσκας. Στη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης του Πανεποστημίου Αθηνών, ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας και επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τον SARS-CoV-2, τόνισε πως ο γενικός εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος για να ξεπεραστεί η πανδημία.

Ο καθηγητής Τσιόδρας σημείωσε πως η επιχείρηση εμβολιασμού προχωρά ομαλά στην Ελλάδα, και οι εμβολιασμένοι ασθενείς φαίνεται πως προστατεύονται από τον κίνδυνο βαριάς νόσου και θανάτου εξαιτίας του ιού. Στο πλαίσιο αυτό, είπε, όταν κάποιος είναι πλήρως εμβολιασμένος πιθανόν να μπορεί να βγάλει τη μάσκα, στις συναναστροφές του με άλλα επίσης πλήρως εμβολιασμένα άτομα.

Τις επόμενες ημέρες, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων αναμένεται να συζητήσει τις συνθήκες υπό τις οποίες μπορεί καταργηθεί η χρήση μάσκας.

Τόσο το Αμερικανικό όσο και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νόσων (CDC και ECDC) έχουν εκδώσει οδηγίες για τους πλήρως εμβολιασμένους και το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται στις επαφές τους με άλλα άτομα και στις μετακινήσεις τους σε δημόσιους χώρους.