Προβάδισμα 12,9 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Δυσαρεστημένοι πάνω από τους μισούς από τη διαχείριση της πανδημίας

Αρνητικά θα λειτουργήσει το νέο εργασιακό, λέει το 55%, λιγότερο ή το ίδιο ασφαλείς με πριν από τρία χρόνια νιώθουν το 81% των ερωτηθέντων

Σε 12,9 ποσοστιαίες μονάδες ανέρχεται το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Alco.

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Open, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 36,9%, έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο το ΚΙΝΑΛ με 6,8% και ακολουθούν ΚΚΕ με 5,5%, Ελληνική Λύση με 4% και ΜέΡΑ25 με 3,3%.

Το 39% εμπιστεύεται τον Κ. Μητσοτάκη ως πρωθυπουργό, έναντι 22% που απαντά το ίδιο για τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ κανέναν από τους δύο απάντησε το 35%.

Πάνω από τους μισούς ερωτηθέντες (54%) απάντησε πως είναι λίγο ή καθόλου ικανοποιημένο από τους χειρισμούς της κυβέρνησης κατά την περίοδο της πανδημίας, με το 42% να απαντάει πως είναι πολύ ή αρκετά ικανοποιημένο. 

Σε ό,τι αφορά το εργασιακό, το 55% κρίνει ότι θα λειτουργήσει αρνητικά για τους εργαζόμενους η δυνατότητα διευθέτησης του ωραρίου με ατομική συμφωνία εργοδότη-εργαζόμενου.

Επιπλέον, λιγότερο ασφαλής από ό,τι πριν από τρία χρόνια νιώθει σχεδόν ένας στους δύο ερωτηθέντες (48%), ενώ «το ίδιο ασφαλής» νιώθει ένας στους τρεις (33%). Μόλις το 12% των ερωτηθέντων νιώθουν περισσότερο ασφαλείς από ό,τι πριν από τρία χρόνια. 

Το 57% των ερωτηθέντων συμφωνούν να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων (υγειονομικοί, φροντίδα ηλικιωμένων).

Παράλληλα, να καταργηθούν οι περιορισμοί για τους εμβολιασμένους και να ισχύουν μόνο για τους ανεμβολίαστους ζητά το 46% των πολιτών, έναντι 41% που απαντά το αντίθετο.

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr