Σ. Κυπαρίσση: “Οι ήττες είναι που σε δυναμώνουν σαν αθλητή, παίρνεις πολλά περισσότερα από αυτές”

Συνέντευξη της Σταματίας Κυπαρίσση στο Newn.gr #Newn #Interview

Επιμέλεια: Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου

Ονομάζομαι Σταματία Κυπαρίσση είμαι 18 χρονών, σπουδάζω τεφαα και παίζω κιθάρα, είμαι από την
Κατερίνη, παίζω ακραία επιθετικός, 1.86, παίζω από 15 χρονών στον ΠΑΟΚ.

Πως είναι να παίζεις αγώνες με άδειες κερκίδες;

Η αλήθεια είναι ότι είναι αρκετά δύσκολο για όλους τους αθλητές να αγωνίζονται με άδειες κερκίδες τη στιγμή που έχουνε συνηθίσει σε ένα γήπεδο γεμάτο από κόσμο που τους εμψυχώνει και τους δίνει δύναμη.  Ωστόσο είμαστε αναγκασμένοι να το διαχειριστούμε αφού πρόκειται για  την προστασία της υγείας των ανθρώπων. 

Το νούμερο της φανέλας σου συμβολίζει κάτι και αν ναι τι;

Το νούμερο της φανέλας μου δεν συμβολίζει κάτι που σχετίζεται με εμένα προσωπικά, απλώς τυχαίνει να το φορούσε και ο πατέρας μου όταν έπαιζε ποδόσφαιρο παλιά.

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για τη νέα σεζόν;

Στόχος μου για τη νέα χρονιά είναι να βελτιώνομαι καθημερινά μέσα από την προπόνηση και να γίνομαι καλύτερη. Αυτό βέβαια μπορεί να γίνει εφικτό και μέσα από την προσπάθεια που κάνεις στην προσωπική σου ζωή να διατηρήσεις το πρόγραμμα σου βασισμένο σε μια υγιή και πειθαρχημένη ζωή. Έπειτα θεωρώ ότι μέσα από την ατομική σου βελτίωση και με βάση το πόσο εσύ φροντίζεις τον εαυτό σου, μπορείς να συνεισφέρεις θετικά και στην ομάδα σου και να πραγματοποιείτε επιτυχίες.

Τι σημαίνει για σένα ήττα;

Και η Νίκη και η ήττα είναι κομμάτι του αθλητισμού αναπόφευκτο Δεν υπάρχει κανένας αθλητής πιστεύω που δεν έχει  γευτεί την ήττα. Θεωρώ ότι μέσα από αυτή μπορείς να κερδίσεις πάρα πολλά πράγματα αν την αξιοποιήσεις εντοπίζοντας τα λάθη σου και βελτιώνοντας τον εαυτό σου στις αδυναμίες τις οποίες έχεις συνειδητοποιήσει.

Έχεις μετανιώσει για κάποια επιλογή στη καριέρα σου;

Προς το παρόν δεν έχω μετανιώσει για κάποια επιλογή που έχω κάνει Όσον αφορά το βόλεϊ. βέβαια είμαι ακόμα μικρή. Επομένως δεν έχω πάρα πολλές εμπειρίες ακόμη ως προς τις επιλογές που έχω κάνει. Ωστόσο εύχομαι και στο μέλλον να μην μετανιώσω για κάποια από τις επιλογές μου.

Πιστεύεις ότι λείπει κάτι στο ελληνικό πρωτάθλημα;

Σίγουρα υπάρχουν πράγματα τα οποία έχουν περιθώρια βελτίωσης στο Ελληνικό Πρωτάθλημα αν το συγκρίνουμε με άλλα πρωταθλήματα της Ευρώπης όπως το ιταλικό η το τούρκικο. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι γίνονται αρκετές προσπάθειες έτσι ώστε να αξιοποιηθούν Οι υποδομές των συλλόγων και να υπάρχουν νέες αθλήτριες να αντικαταστήσουν τις παλιές δίνοντας Ελπίδα στο μέλλον του ελληνικού βόλεϊ.

Η καραντίνα και όλο το δυσάρεστο γεγονός με το κορονοϊό σε απομάκρυναν από τις προπονήσεις ; Πως περνούσες το χρόνο αυτό όταν όλα ήταν κλειστά;

Ήταν πολύ δυσάρεστο το γεγονός για εμάς τους αθλητές ότι σταματήσουν οι προπονήσεις και τα πρωταθλήματα. Ουσιαστικά Βγήκαμε από την καθημερινότητά μας έχοντας συνηθίσει σε μια ρουτίνα εντελώς διαφορετική, με προπονήσεις, αγώνες, ταξίδια. Πάραυτα, το διάστημα αυτό Εγώ προσωπικά προσπάθησα να διατηρήσω όσο μπορούσα την αθλητική μου κατάσταση κάνοντας ασκήσεις με αντικείμενα τα οποία βρισκόταν στο σπίτι και μπορούσα να  τα χρησιμοποιήσω για αυτό το σκοπό. Σε καμία περίπτωση όμως αυτά δεν μπορούσαν να αντικαταστήσουν ολοκληρωτικά το προηγούμενο μου πρόγραμμα.


Ποια σημασία των ολυμπιακών αγώνων στη καριέρα σου και τι στόχους έχεις μέσα από τη συμμετοχή τους; 

Δεν έχω συμμετάσχει ακόμη σε Ολυμπιακούς Αγώνες ωστόσο η συμμετοχή μου σε αυτούς είναι ένα Όνειρο ζωής καθώς πρόκειται για την μεγαλύτερη διοργάνωση του αθλητισμού.  το να ζήσεις μία τέτοια εμπειρία σίγουρα αποτελεί σημαντικό κίνητρο για τα επόμενα χρόνια της αθλητικής μου πορείας.