Σε επίπεδα Οκτωβρίου η Θεσσαλονίκη

Αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφεται στη Θεσσαλονίκη, όπως προκύπτει από την αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της περιοχής, σύμφωνα με τον Πρύτανη του ΑΠΘ Νίκο Παπαϊωάννου.

Υπενθυμίζεται ότι στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη σύσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1, ο κ. Παπαϊωάννου συγκρίνοντας τη μέση τιμή, από τις 11 έως τις 27 Ιανουαρίου, με την τιμή από τις δύο τελευταίες μετρήσεις της 29ης Ιανουαρίου και 1ης Φεβρουαρίου, η αύξηση που παρατηρείται στο ιικό φορτίο των λυμάτων είναι της τάξης του 50%.

“Η αύξηση συμπίπτει με το άνοιγμα των σχολείων”

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ σημείωσε πως η αύξηση αυτή συμπίπτει με το άνοιγμα των σχολείων και το άνοιγμα αγοράς, καθώς και με τις συγκεντρώσεις στους δρόμους.

Σημείωσε, πάντως, πως σε έρευνα του ΑΠΘ, διαπιστώνεται ότι τα καταθλιπτικά φαινόμενα και στους φοιτητές έχουν ανέβει κατά 13%.

«Είμαστε σε ένα σημείο που χτυπάμε το «καμπανάκι» στην Θεσσαλονίκη» είπε ο κ. Παπαϊωάννου και τόνισε πως «είχε επιπεδωθεί η καμπύλη σε χαμηλά επίπεδα τον Ιανουάριο και τώρα έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν αυτά τα χαμηλά επίπεδα».

«Είμαστε σε επίπεδα Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη, όπου τότε δεν προσέξαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαϊωάννου.