Σκληρή απάντηση του Α. Γεωργιάδη προς τους ανθρώπους της εστίασης!

«Όποιος θέλει να παραδώσει τα κλειδιά επιχείρησης την παίρνω» είπε χαρακτηριστικά ο Α. Γεωργιάδης #newn #covid19

Επίθεση κατά του υπουργού Ανάπτυξης εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την μεθαυριανή κινητοποίηση των εστιατόρων και των επαγγελματιών της εστίασης όπου θα πραγματοιήσουν συλλογή κλειδιών καταστημάτων με σκοπό να τα παραδώσουν στο μέγαρο Μαξίμου για να διαμαρτυρηθούν καθώς θεωρούν ελλειπή τα μέτρα στήριξής τους από την κυβέρνηση.

Από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι αναβαμβάνει προσωπικά να παραλάβει ο ίδιος τα κλειδιά των επιχειρηματιών σημειώνοντας ότι υπάρχουν κλάδοι που έχουν πληγεί περισσότερο από την εστίαση. Τόνισε μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης ότι οι ίδιοι οι εκπρόσωποι του κλάδου της εστίασης κατά την συνάντηση που είχε το πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ και των εστιατόρων, του εξέφρασαν τη θέση ότι προτιμούν να μην ανοίξουν το Φεβρουάριο με περιοριστικά μέτρα όπως λιγότερα τετραγωνικά κλπ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού Ανάπτυξης χαρ ακτηρίζοντας τα κυβερνητικά στελέχη «εκνευριστικά αλαζονικά».

Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στο Σκάι τόνισε ότι η εστίαση «δεν είναι ο κλάδος που έχει πληγεί περισσότερο. Υπάρχουν πολλοί κλάδοι που έχουν πληγεί πολύ περισσότερο, και ανέφερε τα γυμναστήρια, τα θέατρα και τα νυχτερινά κέντρα, λέγοντας ότι «η εστίαση δούλεψε κάποιους μήνες και καλά».

Ο κ. Γεωργιάδης στη δημοσιογραφική επισήμανση ότι οι επιχειρηματίες της εστίασης «ετοιμάζονται να σας φέρουν τα κλειδιά στο Μέγαρο Μαξίμου » απάντησε:

«Όποιος επιχειρηματίας της εστίασης θέλει να παραδώσει στα αλήθεια τα κλειδιά της επιχείρησής του, εγώ προσωπικά ο Άδωνις Γεωργιάδης την παίρνω. Την παραλαμβάνω εγώ. Γιατί όταν ακούω έναν άνθρωπο σήμερα οτι έχει ένα κατάστημα εστίασης, το οποίο δεν πληρώνει ενοίκιο, δεν πληρώνει εργαζομένους, παίρνει επιστρεπτεα προκαταβολή και το κράτος του πληρώνει τα πάγια έξοδα, θεωρεί οτι είναι αδικημένος σε αυτή τη χώρα. Ο κακός συνδικαλισμός την ώρα της συμφοράς δεν μου αρέσει».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Δεκάδες χιλιάδες καταστηματάρχες και εργαζόμενοι της εστίασης βρίσκονται σε απόγνωση, αντιμέτωποι όχι απλά με κίνδυνο λουκέτων και απολύσεων αλλά πλέον με αδυναμία επιβίωσης.

»Ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Γεωργιάδης δεν βρίσκει λέξη να πει για την ανάγκη μη επιστρεπτέας ενίσχυσης, κουρέματος του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας και ουσιαστικής στήριξης των εργαζομένων αντί για κουτσουρεμένα επιδόματα αναστολής της εργασίας τους. Απαντά στην αυτονόητη διαμαρτυρία τους μόνο με ειρωνεία και προκλήσεις, καλώντας τους να παραδώσουν σε εκείνον και όχι στο Μέγαρο Μαξίμου τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους.

»Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από τον υπουργό που αναρωτιόταν εν μέσω πανδημίας «τι θα τα κάνει ο κόσμος τα λεφτά, θα γίνει 300 κιλά» και «τι να τα κάνουμε 1000 λεωφορεία, να κόβουν βόλτα στο Σύνταγμα».

»Ο κ. Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του δεν ζουν απλά στον κόσμο τους, χωρίς επίγνωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Είναι και εκνευριστικά αλαζονικοί».

Πηγή: in.gr