Στη Ρόδο για τις «διακοπές υπό δοκιμή» 187 Ολλανδοί

Τι περιλαμβάνει το πείραμα για τους τουρίστες #newn #ελλαδα #τουρισμος #ροδος

Τα πάντα είναι έτοιμα για να διεξαχθεί στη Ρόδο το πείραμα για τις «διακοπές υπό δοκιμή» στο οποίο θα συμμετέχουν 187 άτομα από την Ολλανδία ηλικίας 18-70 που θα φτάσουν στο νησί σήμερα το απόγευμα. Οι εν λόγω τουρίστες εντάσσονται στο σχέδιο της Sunweb σε συνεργασία με την ολλανδική κυβέρνηση.

Οι επισκέπτες αυτοί όπως μετέδωσε η ΕΡΤ θα πληρώσουν 399 ευρώ για οχταήμερες διακοπές all-inclusive σε ξενοδοχείο της πόλης της Ρόδου από το οποίο δεν θα επιτρέπεται να βγουν ούτε στην παραλία, την οποία θα βλέπουν μόνο από τα παράθυρά τους. Θα έχουν όμως στη διάθεσή τους τις πισίνες και τα εστιατόρια του ξενοδοχείου. Όταν θα επιστρέψουν στην Ολλανδία θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα για δέκα ημέρες.

Για το εν λόγω πείραμα που έχει ως στόχο να διαπιστωθεί αν είναι εφικτός ο τουρισμός κατά τη διάρκεια της πανδημίας σύμφωνα με το BBC είχαν κάνει αίτηση τουλάχιστον 30.000 άνθρωποι.

Οι δαπάνες για τα τεστ κορονοϊού βαρύνουν την εταιρεία

Οι ταξιδιώτες κάνουν ήδη τεστ πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο που θα τους μεταφέρει στο αεροδρόμιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ αλλά θα κάνουν ακόμη ένα και μετά το ταξίδι, ενώ επιστρέφοντας θα μπουν σε καραντίνα 10 ημερών. Αν κάποιος μολυνθεί από κορονοϊό κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, θα μπει σε ξενοδοχείο καραντίνας και τα έξοδα θα καλυφθούν από την εταιρεία.