Στον ανακριτή ο Μένιος Φουρθιώτης για να «ανοίξει» τα χαρτιά του

Τα στοιχεία που καίνε τον παρουσιαστή και άλλους δύο κατηγορούμενους #newn #κοινωνια #φουρθιωτης

Την πόρτα του γραφείου του 30ου τακτικού ανακριτή πέρασε ο Μένιος Φουρθιώτης, προκειμένου να απολογηθεί για δυο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο κατηγορούμενος παρουσιαστής «σκηνοθέτησε» τις επιθέσεις σε βάρος του σπιτιού του προκειμένου να συνεχίσει να απολαμβάνει την προστασία της αστυνομικής φρουράς του. Ο ίδιος, ωστόσο, αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται ενώ επέλεξε να μην απαντήσει στις ερωτήσεις των αστυνομικών και να επιφυλαχθεί να το κάνει ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ο Μένιος Φουρθιώτης καλείται να εξηγήσει τις επικοινωνίες που είχε με τους συγκατηγορούμενους του, οι οποίοι φαίνεται πως εργάζονταν στην προσωπική του ασφάλεια, τις κρίσιμες ώρες των επιθέσεων. Επιπλέον, πρέπει να αντικρούσει τους ισχυρισμούς των δυο συγκατηγορουμένων του ότι τους ζήτησε να του βρουν «άτομα» για «ορισμένες από τις πράξεις» που αναφέρονται στο κατηγορητήριο. Οι δυο συγκατηγορούμενοι του παρουσιαστή δηλώνουν αθώοι και στρέφουν τα βέλη τους σε βάρος του.  «Για ότι έχει κάνει ο Μένιος δεν ευθύνομαι εγώ. Λόγω λάθος συνεννόησης του με τα άτομα που είχε βρει αυτός έγιναν οι πράξεις που μας κατηγορείτε, για τις οποίες δεν ευθύνομαι εγώ και ο συγκατηγορούμενος μου» αναφέρει χαρακτηριστικά στην προανακριτική του απολογία ο ένας εκ των κατηγορουμένων.

Το γενετικό υλικό και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που «καίνε» τους κατηγορούμενους

Το γενετικό υλικό που φέρεται να εντοπίστηκε σε σάκο στο σημείο της απόπειρας κατά αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία και έξω από το σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη μετά τους πυροβολισμούς με καλάσνικοφ αλλά και οι κλήσεις που έχουν καταγραφεί μεταξύ των κατηγορουμένων είναι στοιχεία που κατά τους αστυνομικούς “έδεσαν” την υπόθεση και οδήγησαν στις συλλήψεις.

Στην έκθεση ανάλυσης και επεξεργασίας στοιχείων άρσεων απορρήτου τηλεφωνικών επικοινωνιών και συσχέτισης με τα υπόλοιπα στοιχεία της προανάκρισης δίνεται έμφαση στις επίμαχες επικοινωνίες μεταξύ των κατηγορουμένων. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι «από την συνδυαστική μελέτη και ανάλυση των δεδομένων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας διαπιστώθηκε πως πέντε ώρες περίπου πριν το περιστατικό την 16η Απριλίου 2021, (σ.σ. απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών της ομάδας Δίας) περί ώρα 19:39 ο Φουρθιώτης κάλεσε τον Σ.Γ. και συνομίλησαν για μερικά δευτερόλεπτα, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Φουρθιώτης επικοινώνησε με τον Π.».

Στη συνέχεια, κατά την έκθεση, στη 01.55 της ίδιας ημέρας, περίπου μία ώρα μετά το περιστατικό των πυροβολισμών ο Φουρθιώτης απέστειλε γραπτό μήνυμα στον Π. ενώ επικοινώνησε μαζί του ακόμα δύο φορές, 10 περίπου ώρες μετά τους πυροβολισμούς σε βάρος των αστυνομικών.

Παράλληλα, οι τηλεφωνικές συνδέσεις των δύο συγκατηγορουμένων του Μένιου Φουρθιώτη, εμφανίζονται να επικοινώνησαν μεταξύ τους δύο φορές, μία περίπου ώρα πριν από το επίμαχο περιστατικό των πυροβολισμών που σημειώθηκαν έξω από το σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη λίγο μετά τις 10 το βράδυ.

Από τα στοιχεία των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας φέρεται να προκύπτει ότι περίπου μισή ώρα πριν την έκρηξη του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού «ο Π.Γ. ενεργοποίησε κεραία που εξυπηρετεί την περιοχή του Διονύσου, γεγονός που πιστοποιεί την γεωγραφική του παρουσία στην ευρύτερη περιοχή πριν την ως άνω πράξη».

Ο 30ος ανακριτής είναι εκείνος που μαζί με τον αρμόδιο εισαγγελέα θα αποφασίσουν για την τύχη των κατηγορουμένων οι οποίοι με τις απολογίες τους πρέπει να αντικρούσουν πειστικά τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους για να φύγουν ελεύθεροι από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.