Τα νέα πιθανά μέτρα για Θεσσαλονίκη!

Νωρίτερα η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα #newn #covid19

Μπορεί το πρωί της Πέμπτης οι Νίκος Χαρδαλιάς και Μιχάλης Χρυσοχοϊδης να ανέφεραν πως αρκεί η «τήρηση των μέτρων» για τη Θεσσαλονίκη, ωστόσο, λίγες ώρες μετά η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων αποφάσισε να εισηγηθεί την είσοδο της πόλης στο «κόκκινο» επίπεδο. Η «κόκκινη» Θεσσαλονίκη αναμένεται να επισημοποιηθεί σήμερα στις 18.00 στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, με κάποια μέτρα να τίθενται σε ισχύ αυτόματα λόγω της αλλαγής επιπέδου.

Ειδικότερα, το «κόκκινο» επίπεδο προβλέπει πως

  • Το λιανεμπόριο λειτουργεί με τη μορφή του clickaway
  • Τα λύκεια λειτουργούν με τηλεργασία

Σήμερα, θα γίνει η κρίσιμη συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων οι οποίοι θα δώσουν την τελική τους εισήγηση για Αττική, Πάτρα και Θεσσαλονίκη.

Η χθεσινή εισήγηση των λοιμωξιολόγων (της “μικρής” επιτροπή που συνεδριάζει κάθε Πέμπτη) είναι να «κοκκινίσει» τόσο η Θεσσαλονίκη όσο και η Αχαΐα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ είναι πολύ πιθανόν να επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα κατά τα Σαββατοκύριακα και όχι τις καθημερινές, καθώς είναι πιο εύκολο να ελεγχθεί η εφαρμογή των μέτρων ενώ δεν αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλο συνωστισμό στα Μέσα Μεταφοράς.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 είναι πολύ πιθανόν να εφαρμοστεί από το προσεχές Σαββατοκύριακο, 6-7 Φεβρουαρίου.

Στο τραπέζι βρίσκεται επίσης η απαγόρευση διαδημοτικών μετακινήσεων στην Αθήνα, ωστόσο υπάρχουν πολλές δυσκολίες στην εφαρμογή του εν λόγω μέτρου.