Τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή – Στάχτη μισό βουνό

Ιδιαίτερα δύσκολη συνεχίζει να χαρακτηρίζεται η μεγάλη φωτιά που καίει από το βράδυ της Τετάρτης στην Κορινθία.

Δυστυχώς το πύρινο μέτωπο που καίει για περισσότερες από 20 ώρες έχει προκαλέσει τεράστια οικολογική καταστροφή.

Όπως είπε κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης για την πυρκαγιά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έως τώρα έχουν καεί 20.000 στρέμματα δάσους.

«Θα είναι μία δύσκολη βραδιά»

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά όλος ο μηχανισμός βρίσκεται στην περιοχή για να υπερασπιστεί την ανθρώπινη ζωή και να υπάρξουν όσο το δυνατόν λιγότερες υλικές ζημιές. Η περιοχή αποτελείται κυρίως από ιδιωτικά δάση πεύκης χωρίς διαχείριση για πολλά χρόνια.

«Θα είναι μία δύσκολη βραδιά. Ζητάμε από όλους στην ευρύτερη περιοχή να μείνουν σε επαγρύπνηση. Δίνουμε μία μάχη απέναντι σε δύσκολες συνθήκες σε μία χρονική συγκυρία που δεν ευνοεί, αλλά όλος ο μηχανισμός είναι εκεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιχειρούν 265 πυροσβέστες με 10 πεζοπόρα τμήματα του στρατού

Όπως έκανε γνωστό, αυτή τη στιγμή επιχειρούν στο πύρινο μέτωπο 265 πυροσβέστες με 10 πεζοπόρα τμήματα του στρατού, εθελοντές, υδροφόρες των δήμων. Στο σημείο βρίσκεται και το κινητό κέντρων επιχειρήσεων Όλυμπος, ενώ όλα τα διαθέσιμα εναέρια μέσα τέθηκαν στη μάχη και έκαναν ρίψεις από λίγα λεπτά μετά τις 06:00, με το πρώτο φως. Στη μάχη από αέρος ρίχτηκε και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

Καμμένο τοπίο στο Σχίνο Κορινθίας.

Οι πυροσβέστες και οι εθελοντές, κάτω από αντίξοες συνθήκες, όλο το βράδυ έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να περιορίσουν όσο μπορούν την πυρκαγιά.

Δυστυχώς όμως, οι εικόνες είναι θλιβερές, ενώ ο πραγματικός απολογισμός θα μπορέσει να γίνει μόλις τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά.

πηγή: www.tanea.gr