Θάνατος 44χρονης μετά το AstraZeneca: «Δεν βρήκαμε θρόμβωση» λέει ο ιατροδικαστής της οικογένειας

«Το μόνο εύρημα που βρήκα είναι μια εστία παλιού εμφράγματος» είπε ο ιατροδικαστής #newn #κορονοιος

Ο ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας της 44χρονης από τη Θεσσαλονίκη, η οποία πέθανε λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό της με το AstraZeneca ανέφερε πως δεν βρέθηκαν κάποια ιδιαίτερα ευρήματα από τη νεκροτομή.

Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Γαλεντέρης, μίλησε στο OPEN αναφέροντας αρχικά: «Κάναμε την νεκροτομή, εμείς δεν βρήκαμε κάποια ιδιαίτερα ευρήματα χθες. Δηλαδή κάποιο οξύ αίτιο, το οποίο να οδήγησε στον θάνατο δεν υπήρξε χθες. Δεν υπήρξε αυτή η θρόμβωση που αναφέρεται για το εμβόλιο της AstraZeneca. Ούτε υπήρξε κάποιο άλλο οξύ επεισόδιο που να οδήγησε στον θάνατο».

Στη συνέχεια ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας συμπλήρωσε: «Το μόνο εύρημα που βρήκα είναι μια εστία παλιού εμφράγματος. Ήταν μια μικρή εστία, που αν δεν πέρασε ασυμπτωματικά στην ασθενή, την εξέλαβε ως μυοσκελετικό πόνο και δεν το έψαξε ποτέ. Δεν είχαμε χθες εύρημα ούτε αιτία θανάτου.

Από τα μακροσκοπικά ευρήματα δεν βρήκαμε αιτία θανάτου».

Παράλληλα ο κ. Γαλεντέρης τόνισε πως ήταν μικρό το διάστημα για να αναπτυχθούν θρομβώσεις, αναφέροντας πως: «Πρέπει να καταλήξουμε στον μηχανισμό που προκάλεσε τον θάνατο. Δεν ήταν θρομβώσεις. Προς το παρόν δεν έχουμε ασφαλές συμπέρασμα».