Θεσσαλονίκη: 14 κρούσματα στο Χαρίσειο Γηροκομείο

Ενώ οι 3 από τους τρόφιμους είχαν μάλιστα εμβολιαστεί #Newn #Γηροκομείο

Aνακοίνωση εξέδωσε το Χαρίσειο Γηροκομείο όπου ενημέρωσε σχετικά με τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στη δομή του γηροκομείου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει έχουν εντοπιστεί 14 κρούσματα συνολικά εκ των οποίων οι 3 φορείς του κορονοϊού είχαν εμβολιαστεί. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 3 Μαρτίου, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διενήργησε μοριακό έλεγχο σε όλους τους εργαζόμενους και τους φιλοξενούμενους δηλαδή συνολικά σε 150 άτομα. Τα αποτελέσματα του προσωπικού ήταν όλα αρνητικά.

Εντοπίστηκαν οκτώ κρούσματα σε φιλοξενούμενους οι οποίοι ήταν όλοι τους ασυπτωματικοί. Ακολουθώντας το σχετικό πρωτόκολλο και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, οι φιλοξενούμενοι αυτοί απομονώθηκαν στην ειδική πτέρυγα αυξημένης φροντίδας – μονάδα Covid του Ιδρύματος, που είχε δημιουργηθεί και οργανωθεί για έκτακτο περιστατικό πάντα σε αγαστή συνεργασία και συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ.

Για την πορεία της υγείας τους είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τα συγγενικά τους πρόσωπα. Οι υπόλοιπες πτέρυγες του Χαρίσειου λειτουργούν κανονικά, τηρώντας υψηλά μέτρα ασφαλείας και όλοι οι φιλοξενούμενοι είναι καλά στην υγειά τους. Διενεργούνται συνεχείς απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους του Ιδρύματος σύμφωνα με τα πιο αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. 

Μέχρι στιγμής έχουν διενεργηθεί εμβολιασμοί και με τις δύο δόσεις οι οποίες και ολοκληρώθηκαν την 11/2/2021 σε 72 φιλοξενούμενους και 28 εργαζομένους. Οι φιλοξενούμενοι που δεν εμβολιάστηκαν είτε δεν είχαμε την συναίνεση των ίδιων και των στενών συγγενικών τους προσώπων είτε παρουσίαζαν σοβαρό πρόβλημα υγείας, το οποίο δεν επιτρέπει τον εμβολιασμό τους στο Ίδρυμα είτε ήταν νεοεισερχόμενοι οι οποίοι δεν είχαν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό.

Στους εργαζόμενους οι οποίοι δεν εμβολιάστηκαν έγιναν συνεχείς οχλήσεις από την Διοίκηση για να προβούν σε εμβολιασμό. Η Διοίκηση δεν μπορεί να υποχρεώσει τον οιοδήποτε εργαζόμενο για να εμβολιαστεί. Είμαστε σε επικοινωνία για να πραγματοποιηθεί εμβολιασμός για τους ανεμβολίαστους. 

Σας γνωρίζουμε ότι σήμερα Σάββατο 6 Μαρτίου λάβαμε τα αποτελέσματα των αντισωμάτων όσων εμβολιάστηκαν (φιλοξενούμενων και εργαζόμενων). Τρεις από τους φιλοξενούμενους που εμβολιάστηκαν δεν ανέπτυξαν αντισώματα. 

Επισημαίνεται ότι από τα δεκατέσσερα συνολικά θετικά κρούσματα οι τρεις είχαν εμβολιαστεί. Ο ένας δεν έχει αναπτύξει αντισώματα ενώ οι άλλοι δύο έχουν αναπτύξει αντισώματα.  

Έχουν διακομιστεί σε Νοσοκομεία με ήπια συμπτώματα δέκα εκ των θετικών κρουσμάτων ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα παραμένουν στην μονάδα Covid του Ιδρύματος. 

Η πορεία της υγείας τους από την ενημέρωση που έχουμε από τα Νοσοκομεία τα οποία νοσηλεύονται είναι σταθερή και την Δευτέρα δύο από αυτούς ενδέχεται να λάβουν εξιτήριο προκειμένου να συνεχιστεί η νοσηλεία τους στην μονάδα Covid του Ιδρύματος. 

Το επισκεπτήριο έχει απαγορευτεί από τις 28 Φεβρουαρίου του 2020. 

Η επόμενη ενημέρωση από το Ίδρυμα θα λάβει χώρα μετά τον νέο μοριακό έλεγχο που θα διενεργηθεί από τον ΕΟΔΥ τις επόμενες μέρες.