Θεσσαλονίκη 2 ταχυτήτων- Ποια τα μέτρα

Όλα τα νέα μέτρα που τίθενται από σήμερα σε ισχύ για τη Θεσσαλονίκη #newn #covid19

Μπορεί οι Νίκος Χαρδαλιάς και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης το πρωί της Πέμπτης να ανακοίνωναν πως δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα για τη Θεσσαλονίκη και πως η τήρηση των ήδη υπαρχόντων αρκεί, ωστόσο, από σήμερα το πρωί Σαββάτου η πόλη βρίσκεται και επίσημα στο κόκκινο και νέα σκληρά μέτρα είναι ήδη σε εφαρμογή.

Συγκεκριμένα, η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική και η Αττική θα είναι χωρισμένες σε μία εβδομάδα δύο ταχυτήτων, με πιο «χαλαρά» μέτρα τις καθημερινές και σκληρό ολικό λοκντάουν τα Σαββατοκύριακα.

Ειδικότερα, τα μέτρα είναι τα εξής:

Για τα Σαββατοκύριακα

  • Κάθε Σάββατο και Κυριακή επιτρέπεται η μετακίνηση μέχρι τις 6 το απόγευμα. Συγκεκριμένα η μετακίνηση γίνεται μόνο με SMS και για τους 6 λόγους που συνοδεύουν τη χρήση του και μόνο μέχρι τις 6 το απόγευμα. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας για το Σάββατο και την Κυριακή ξεκινά στις 6 το απόγευμα και ισχύει μέχρι τις 5 το πρωί.
  • Το Σάββατο παραμένουν ανοιχτά μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, οι φούρνοι, τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία και μόνο και από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα. Κλειστά όλα τα υπόλοιπα καταστήματα.
  • Διευκρινίζεται ότι και η λειτουργία λαϊκών αγορών αναστέλλεται τα Σαββατοκύριακα. Η συγκεκριμένη διάταξη που αφορά στις λαϊκές αγορές θα ισχύσει από το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Για τις καθημερινές

  • Αναστέλλεται η λειτουργία των Λυκείων δια ζώσης και λειτουργία των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών με φυσική παρουσία.
  • Το λιανεμπόριο και οι δραστηριότητες που μέχρι σήμερα είχαν ανοίξει θα λειτουργούν πλέον με τη μέθοδο του click away. Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ λειτουργούν κανονικά, με τους όρους και τα μέτρα που ήδη ισχύουν. Τόσο το λιανεμπόριο όσο και αυτά τα καταστήματα και υπηρεσίες, διευκρινίζεται ότι θα λειτουργούν από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και μόνο. Το Σάββατο θα παραμένουν κλειστά.
  • Οι χώροι λατρείας λειτουργούν με τον τρόπο που ισχύει μέχρι σήμερα.