Θεσσαλονίκη- ΑΧΕΠΑ: Ηχηρό “όχι” των υγειονομικών στη δίωξη του Θανάση Σιούλη

Ως συμπαράστασή στον γιατρό Θανάση Σιούλη, καταγγέλοντας την δίωξη του από εισαγγελέα για δηλώσεις που έκανε τον περασμένο Νοέμβριο στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης #newn #θεσσαλονικη #ΑΧΕΠΑ

Σε παράσταση διαμαρτυρίας σε συμπαράσταση στον γιατρό του ΑΧΕΠΑ Θανάση Σιούλη, ο οποίος θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στην εισαγγελία για τις αποκαλύψεις που έκανε τον περασμένο Νοέμβριο σχετικά με την πληρότητα στις ΜΕΘ προχώρησε η ένωση νοσοκομειακών γιατρών Θεσσαλονίκης μαζί με σωματεία εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ και άλλων νοσοκομείων λίγο μετά τις 9:30 σήμερα, έξω από το ΑΧΕΠΑ.

Το ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την κλήση του μέλους του προεδρείου Θ. Σιούλη για προκαταρκτική εξέταση στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας που εκδόθηκε μετά αίτημα του Διοικητή του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Παναγιώτη Παντελιάδη. Παράλληλα, η ΕΝΙΘ πραγματοποιεί και τρίωρη στάση εργασίας από τις 09:00 έως τις 12:00, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θανάσης Σιούλης, σε πρωινές του δηλώσεις έξω από το νοσοκομείο τον Νοέμβριο του 2020 είχε αναφερθεί στην έλλειψη κλινών ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη, κατά την κορύφωση του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Ο ίδιος είχε αναφέρει τότε πως λόγω της κατάστασης που επικρατούσε και της συμφόρησης τόσο των ΜΕΘ και και των απλών κλινών,είχαν φτάσει στο σημείο να κάνουν επιλογή των ασθενών που θα διασωληνωθούν.