Θεσσαλονίκη- ΑΠΘ: Μετατράπηκε σε σύλληψη μία από τις πέντε προσαγωγές

Η δικογραφία εις βάρος του 23χρονου αφορά τα αδικήματα της απείθειας και της παράβασης του νόμου περί όπλων #newn #θεσσαλονικη #ΑΠΘ

Σε σύλληψη μετατράπηκε μία από τις πέντε προσαγωγές που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (8/3) πέριξ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), όπου και είχαν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις. Η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του 23χρονου, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο την ΕΛ.ΑΣ. αφορά τα αδικήματα της απείθειας και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Ο κατηγορούμενος κρατείται και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ενώ επιπλέον τού επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ για παραβίαση των μέτρων περί κορονοϊού, όπως επίσης σε καθένα από τους υπόλοιπους τέσσερις προσαχθέντες. Στο μεταξύ, πριν από τα μεσάνυχτα, ομάδα ατόμων επιχείρησε να εισέλθει -μέσω της οδού Εθνικής Αμύνης- στο πανεπιστημιακό campus. Αστυνομικοί που βρίσκονταν στο πάρκο απέναντι από τη Φιλοσοφική Σχολή προέβησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.