Θεσσαλονίκη-Διαμαρτυρία εμπόρων με πλακάτ: “Aνοίξτε μας, δεν αντέχουμε άλλο”

Στην Τούμπα Θεσσαλονίκης- Παρούσα η κ.Πατουλίδου #newn #θεσσαλονικη #διαμαρτυρια

Το άμεσο άνοιγμα των καταστημάτων τους ζητούν έμποροι από την Τούμπα στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι από νωρίς το πρωί πραγματοποιούν διαμαρτυρία στον κεντρικό εμπορικό δρόμο της περιοχής στην οδό Γρ. Λαμπράκη. Οι έμποροι ανέβασαν συμβολικά τα ρολά και άνοιξαν τα φώτα στα καταστήματά τους για να καταδείξουν ότι το νέο εμπόρευμα αντί να καταναλώνεται μένει για μια ακόμη φορά στα ράφια και στις προθήκες.

Κρέμασαν πανό, μαύρα πανιά και πλακάτ, ζητωντας την εδώ και τώρα άρση της απόφασης για μη άνοιγμα της αγοράς στη Θεσσαλονίκη καθώς όπως λένε το λιανεμποριο δεν ευθύνεται για την αύξηση των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με την κ. Ρίτσα Κουγιώνη, εκπρόσωπος των εμπόρων της Τούμπας η κατάσταση τους είναι απελπιστική με την οικονομική ζημιά να είναι ανυπολόγιστη, κάθε ημέρα που οι επιχειρήσεις τους μένουν κλειστές. «Δεν θέλουμε μέτρα και επιδόματα, θέλουμε να δουλέψουμε και θα αγωνιστούμε για αυτό», αναφέρε.

Στην κατεύθυνση μιας πιο μαζικής διαμαρτυρίας έμποροι της Θεσσαλονίκης σχεδιάζουν την προσεχή Πέμπτη νέα διαμαρτυρία, αυτή τη φορά στο κέντρο της πόλης. «Δεν θέλουμε μέτρα και επιδόματα, θέλουμε να δουλέψουμε και θα αγωνιστούμε για αυτό», αναφέρε. Στην κατεύθυνση μιας πιο μαζικής διαμαρτυρίας έμποροι της Θεσσαλονίκης σχεδιάζουν την προσεχή Πέμπτη νέα διαμαρτυρία, αυτή τη φορά στο κέντρο της πόλης.

Στήριξη από Πατουλίδου

Στη συγκέντρωση των εμπόρων παραβρέθηκε και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, η οποία απηύθυνε κάλεσμα στην κυβέρνηση και στην επιτροπή των λοιμοξιολόγων να επανεξετάσουν την απόφαση για το μη άνοιγμα των καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την ίδια αν αυτό δεν μπορεί να γίνει άμεσα, ας συμβεί στην αρχή της επόμενης εβδομάδας. Η κ. Πατουλίδου βρέθηκε στη συμβολική διαμαρτυρία των εμπόρων της Τούμπας λέγοντας ότι δεν ευθύνεται το λιανεμπόριο για την αύξηση των κρουσμάτων και ότι οι αντιστάσεις των ανθρώπων της αγοράς δεν πρέπει να εκληφθούν ως αντίδραση αλλά ως απόγνωση.