Θεσσαλονίκη: Εκπτώσεις για μερικές μέρες στο λιανεμπόριο

Ενώ ανοιχτά θα είναι τα μαγαζιά αυτή την Κυριακή #Newn #Θεσσαλονίκη #Λιανεμπόριο

Εκπτώσεις για λίγες μέρες – Ανοιχτά την Κυριακή

Σε κάθε περίπτωση ο ΕΣΘ προανήγγειλε νωρίτερα σήμερα  πως έχει ξεκινήσει η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος (mid season sales) και θα διαρκέσει έως τις 15 Μάη, προσφέροντας προϊόντα σε καλύτερες τιμές.

Εξάλλου ανοιχτά θα μπορούν να είναι τα εμπορικά καταστήματα στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή, 9 Μαΐου στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Το προτεινόμενο ωράριο από τον Εμπορικό σύλλογο Θεσσαλονίκης για την Κυριακή είναι 11 π.μ. – 6 μ.μ..

Ειδικότερα, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ενημερώνει εμπόρους και καταναλωτές ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4177/2013 από την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021 για φέτος και έως το Σάββατο 15 Μαΐου 2021, θα ισχύσει η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος.

«Επισημαίνουμε ότι οι ανωτέρω ημερομηνίες της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου είναι δεσμευτικές για τα εμπορικά καταστήματα της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και δεν επιτρέπεται παράταση της εκπτωτικής περιόδου πέραν της 15ης Μαΐου», τονίζει ο ΕΣΘ και προσθέτει:  Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΚΥΑ Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 27683 (ΦΕΚ 1814-29/04/2021), τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν (προαιρετικά) την Κυριακή 9 Μαΐου 2021.