Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση εκκαθάρισης χωματερής στο Ωραιόκαστρο

Διαβάστε τι ακριβώς συνέβη με τις εργασίες στην χωματερή #Newn #Thessaloniki

Να βάλει οριστικά τέλος στις παράνομες χωματερές που υπάρχουν σε περιοχές του Δήμου Ωραιοκάστρου είναι αποφασισμένη η διοίκηση του Παντελή Τσακίρη. Την περασμένη Παρασκευή με ενέργειες της αντιδημάρχου Καθημερινότητας, Σοφίας Δημητριάδου, ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση, με στόχο να απομακρυνθούν μπάζα, απορρίμματα και κλαδιά που ασυνείδητοι έριξαν σε δημοτική έκταση στην περιοχή «Κοσκινάς», παράπλευρα της Συμμαχικής Οδού.

«Στόχο έχουμε να βάλουμε τέλος στις παράνομες χωματερές που δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια σε διάφορες περιοχές του Δήμου μας. Είμαστε αποφασισμένοι να κλείσουμε αυτές τις ”πληγές”, καθώς δημιουργούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία και επιβαρύνουν το περιβάλλον», τόνισε η αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Σοφία Δημητριάδου.

«Αρχίσαμε εργασίες για να απομακρύνουμε μπάζα, κλαδιά, παλιά έπιπλα, στρώματα και απορρίμματα, που ασυνείδητοι άφηναν στην περιοχή τα τελευταία τουλάχιστον τέσσερα χρόνια. Υπολογίζουμε ότι θα χρειαστεί περίπου ένας μήνας για να καθαρίσουμε πλήρως το χώρο. Καλούμε τους δημότες να μην ρίχνουν μπάζα και σκουπίδια ανεξέλεγκτα σε διάφορες περιοχές, αλλά να επικοινωνούν με την Αντιδημαρχία Καθημερινότητας ώστε να επιλαμβάνονται τα συνεργεία μας. Όλοι μαζί μπορούμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον όπου ζούμε, είναι υποχρέωση και καθήκον μας», πρόσθεσε η αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του Δήμου Ωραιοκάστρου, Σοφία Δημητριάδου.