Θεσσαλονίκη- Εστίαση: Επιστολή προς τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τον συνωστισμό

Την ευθύνη στην πολιτεία για τον συνωστισμό μεταθέτει η πρωτοβουλία Εστίασης Θεσσαλονίκης #Newn #Θεσσαλονίκη #Εστίαση

Στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, απευθύνεται με επιστολή της η Πρωτοβουλία Εστίασης Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενη για τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε καταστήματα τις τελευταίες ημέρες, λόγω συνωστισμού έξω από αυτά.

Όπως αναφέρει η Πρωτοβουλία, η τήρηση των μέτρων είναι έργο του κράτους και των οργάνων της τάξης και όχι των καταστημάτων που πωλούν προϊόντα με take away και τιμωρούνται με την επιβολή προστίμου.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Κύριε υπουργέ,

παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες ότι επιβάλλονται πρόστιμα στα καταστήματα της πόλης μας, με δεδομένο τον συνωστισμό του κόσμου μετά την εξυπηρέτηση τους με προϊόντα take away.

Θεωρούμε ατόπημα από την πλευρά του υπουργείου σας η μετατόπιση του λειτουργήματος σας, που είναι η τήρηση της τάξης και η εφαρμογή των μέτρων που έχουν ληφθεί για την πανδημία στις πλάτες των ιδιοκτητών και εργαζόμενων των καταστημάτων εστίασης.

Θεωρούμε ότι κανένας δεν μπορεί και δεν πρέπει για ευνόητους λόγους να υποκαθιστά τα όργανα της τάξης. Αυτό θα ήταν απαξιωτικό και επικίνδυνο. Ξέρουμε όλοι τις δύσκολες ώρες που βιώνει ο κλάδος και κάθε επιπλέον πρόστιμο δημιουργεί σοβαρά θέματα βιωσιμότητας.

Εφόσον οι πωλήσεις προϊόντων με την διαδικασία του take away επιτρέπονται σε όλα τα προϊόντα και ειδικότερα στο αλκοόλ, είναι υποχρέωση και ευθύνη αποκλειστικά του κράτους να εφαρμόζονται οι κανόνες αναφορικά με τον συνωστισμό.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και λήψη των ανάλογων αποφάσεων.