Θεσσαλονίκη: Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνεται στα ΚΑΠΗ Σταυρούπολης

Διαβάστε πότε #Newn #Αιμοδοσία #Θεσσαλονίκη

Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021 από τις 9.00 έως τις 13.00 θα πραγματοποιηθεί  εθελοντική αιμοδοσία από το τμήμα Δομών Υγείας και Τρίτης Ηλικίας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Κοινότητα Σταυρούπολης, στο ΚΑΠΗ Σταυρούπολης, επί της οδού Τζαβέλα 12 στον 1ο όροφο.

Στόχος είναι να στηριχτούν άτομα που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες καθώς και άτομα τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουν έκτακτα γεγονότα της οικογένειάς τους ή αιφνίδιες προσωπικές καταστάσεις. Όσοι λοιπόν δύνανται και επιθυμούν να στηρίξουν, μέσω αυτής της προσπάθειας, συνανθρώπους μας, μπορούν να απευθύνονται στις προγραμματισμένες εθελοντικές αιμοδοσίες.

Η εθελοντική προσφορά αίματος, αποτελεί μία από τις πιο ξεκάθαρες εκφράσεις κοινωνικού εθελοντισμού και μια πράξη ουσιαστικής φιλανθρωπίας. Συγχρόνως είναι βασικός πυλώνας του Δημοσίου Συστήματος Υγείας μας και μια έμπρακτη έκφραση Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χαρά Αμανατίδου καλούν τους συμπολίτες μας να αιμοδοτήσουν μαζικά και να γίνουν με αυτόν τον τρόπο ο συνεκτικός κρίκος ανάμεσα στην ανάγκη και τη βοήθεια.

Εξαιτίας της επιδημίας COVID-19 έχουν μειωθεί σημαντικά τα αποθέματα αίματος στη χώρα μας,  ενώ οι ανάγκες αυξάνονται, γεγονός που απαιτεί υψηλότερη συμμετοχή στις αιμοδοσίες από την πλευρά των πολιτών. Ευελπιστώντας στην συμμετοχή σας, σας περιμένουμε, σε μία διαδικασία που διαρκεί πολύ λίγο, ενώ η προσφορά της αξίζει μια ζωή, υπενθυμίζοντας σας ότι το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται αλλά μόνο χαρίζεται.

Για την αποφυγή συγχρωτισμού και εφαρμόζοντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, οι αιμοληψίες θα πραγματοποιούνται κατόπιν τηλεφωνικών ραντεβού. Οι ενδιαφερόμενοι αιμοδότες πρέπει να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2310683254  από τις 9:00 μέχρι 14:00, τις καθημερινές ημέρες. Επίσης παρακαλούνται να έχουν μαζί τους αστυνομική  ταυτότητα, τον ΑΜΚΑ και να φορούν μάσκα.

Ο χώρος που θα πραγματοποιηθεί η αιμοδοσία θα απολυμανθεί προληπτικά μία ημέρα πριν και μία ημέρα μετά.

Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και οι υγειονομικοί κανονισμοί για την προστασία των αιμοδοτών και του προσωπικού.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή πληροφορία επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2310683254.