Θεσσαλονίκη: Γλύτωσε το αυστηρό lockdown

Ανακοινώθηκε πριν λίγο από τον Νίκο Χαρδαλιά #Newn #Thessaloniki #Covid #Metra

Επίσημες ανακοινώσεις έκανε προ ολίγου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέροντας τις νέες περιοχές που θα μπουν σε αυστηρό lockdown, όπως αυτό που βρίσκεται η Αττική.

Ειδικότερα, σε σκληρό lockdown μπαίνουν οι εξής περιοχές

  • Αχαΐα (732 ενεργά κρούσματα)
  • Εύβοια (πλην Σκύρου) με 501 ενεργά κρούσματα

Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως βρίσκεται σε αυξημένη επιτήρηση, ωστόσο, δεν θα υπάρξει κάποια αλλαγή στα υφιστάμενα γνωστά μέτρα, σύμφωνα με την εισήγηση της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων.

Έτσι, σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική θα ισχύσουν τα ίδια μέτρα μέχρι την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου. 

Δείτε ζωντανά τις ανακοινώσεις.

Πιο αναλυτικά, στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου τίθενται από αύριο 13 Φεβρουαρίου οι περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Εύβοιας -πλην της Σκύρου-, λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων που έχουν προκύψει, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της Covid-19 στην Ελλάδα. Παράλληλα στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου παραμένουν ο δήμος Αγίου Νικολάου, ο δήμος Θήρας κι ο δήμος Μυκόνου.

Στις περιοχές αυτές, είναι υποχρεωτική η τηλε-εκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ αναστέλλεται η λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών (με εξαίρεση την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς που λειτουργούν δια ζώσης στους δήμους Θήρας και Μυκόνου, καθώς και τα σχολεία ειδικής αγωγής).

Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής. Σχετικά με την αναστολή των οικοδομικών εργασιών στις περιοχές αυτές, το μέτρο αυτό αίρεται από αύριο το πρωί, με εξαίρεση τους δήμους Μυκόνου και Θήρας που παραμένουν σε καθεστώς αναστολής οικοδομικών εργασιών.