Θεσσαλονίκη: Ψέκασαν περιπολικό με πυροσβεστήρες για να γλιτώσουν τη σύλληψη

Στα χέρια των αρχών έπεσε ο 29χρονος για απόπειρα διάρρηξης περιπτέρου #newn #θεσσαλονικη

Στη σύλληψη ενός 29χρονου ημεδαπού για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, βία κατά αστυνομικών και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, προχώρησε χθες τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη πλήρωμα περιπολικού της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Ο δράστης, μαζί με συνεργούς του, διέρρηξε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή των Πεύκων και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 940 ευρώ, ενώ στη συνέχεια με αυτοκίνητο που είχε αφαιρεθεί από το Κορδελιό μετέβησαν στην περιοχή της Σταυρούπολης, όπου αποπειράθηκαν να διαρρήξουν περίπτερο.

Σημειώνεται ότι προ της σύλληψης οι ανωτέρω δεν συμμορφώθηκαν σε σχετικά σήματα των αστυνομικών και στη συνέχεια, στη Συμμαχική Οδό, προκάλεσαν φθορές στο υπηρεσιακό όχημα κάνοντας χρήση πυροσβεστήρων και ρίπτοντάς τους, καθώς και προσκρούοντας σε αυτό με το όχημα που διέθεταν. Μετά την πρόσκρουση, το κλεμμένο αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο 29χρονος παρά την αντίσταση που προέβαλε.

Έπειτα από έρευνα που διενεργήθηκε στο εν λόγω όχημα, βρέθηκαν μεταξύ άλλων, διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και το χρηματικό ποσό των 940 ευρώ, που αποδόθηκε στην επιχείρηση από την οποία αφαιρέθηκε.