Θεσσαλονίκη: «Σχεδιάζοντας Αθλητικές Γειτονιές»

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλονίκης και η Επιτροπή Αθλητισμού και Εθελοντισμού του συμβουλίου, με αφορμή την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως «Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού», σας προσκαλούν στο Συμμετοχικό Εργαστήριο με τίτλο «Σχεδιάζοντας Αθλητικές Γειτονιές», το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στις 18:00, στην Αίθουσα Νερού  στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Σκοπός της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι να ανοίξει τον διάλογο με τους πολίτες και να συγκεντρώσει ιδέες και προτάσεις για την ενίσχυση των ευκαιριών άθλησης στην πόλη.  Όσο ο χρόνος περνάει βλέπουμε πως οι χώροι άθλησης υποβαθμίζονται και οι ελλείψεις σε υποδομές αυξάνονται. Γι’ αυτό θεωρούμε πως είναι επιτακτική ανάγκη οι κάτοικοι να εκφράσουν τις απόψεις τους για το πώς μπορεί η Θεσσαλονίκη να υποστηρίξει αυτόν τον τίτλο.

Η δράση απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να συνεισφέρουν στη δημιουργία μιας πιο αθλητικής και δραστήριας Θεσσαλονίκης. Οι συμμετέχοντες, θα χωριστούν σε ομάδες ανά Δημοτική Κοινότητα, καταγράφοντας τις ανάγκες της περιοχής και τις ιδέες τους για τις αθλητικές δραστηριότητες στις διάφορες γειτονιές του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ο στόχος είναι στο τέλος να γίνει μια απεικόνιση της υφιστάμενης κατάστασης μέσα από τα μάτια των πολιτών και έπειτα μια ολοκληρωμένη πρόταση που θα κατατεθεί στους αρμόδιους φορείς, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση του αθλητισμού στην πόλη. Επιπλέον, στην αρχή της εκδήλωσης θα μιλήσουν πρόσωπα και φορείς οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον χώρο του αθλητισμού. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

  • Γιαννακίδου Κούλα, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού.
  • Βλαχόπουλος Γρηγόρης, Δημοσιογράφος και παρουσιαστής της εκπομπής Αθλητική Γνώμη.
  • Γκουγκουλίτσας Χάρης, Δημοσιογράφος και παρουσιαστής της εκπομπής Αθλητική Γνώμη.
  • Χρηστάκης Παναγιώτης, Παγκόσμιος Παραολυμπιακός πρωταθλητής κολύμβησης και εκλεγμένος Τοπικός Σύμβουλος Ε’ Δημοτικής Κοινότητας.
  • Εκπρόσωποι της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες.