Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός του ΑΠΘ από φοιτητές

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα συνεχίζεται η κατάληψη στην Πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης #newn #θεσσαλονικη #ΑΠΘ

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα συνεχίζεται η κατάληψη στην Πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ενώ από το πρωί ξεκίνησε και ο αποκλεισμός του ιδρύματος από φοιτητικούς συλλόγους οι οποίοι αντιδρούν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, ενώ παράλληλα ζητούν και το άνοιγμα των σχολών με μέτρα.

Συγκεκριμένα, ομάδα που απαρτίζεται από μέλη των Φοιτητικών Συλλόγων και των Σχολών που μετέχουν στην κινητοποίηση, από νωρίς το πρωί έχει αποκλείσει τον δρόμο που οδηγεί προς την Πρυτανεία, με αποτέλεσμα όσα οχήματα φτάνουν εκεί να κάνουν αναστροφή και να απομακρύνονται. Ο αποκλεισμός σύμφωνα με τους φοιτητές θα κρατήσει 48 ώρες. Την ίδια ώρα στον προαύλιο χώρο της Πολυτεχνικής σχολής έχουν αναρτηθεί πανό ενώ οι φοιτητές έχουν τοποθετήσει μεγαφωνική εγκατάσταση που εκπέμπει τραγούδια αλλά και ανακοινώσεις με τα αιτήματα τους.

Να σημειωθεί ότι οι φοιτητικοί σύλλογοι που μετέχουν στην κινητοποίηση που ξεκίνησε από χθες και αναμένεται να έχει παρουσία και στο αυριανό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη (13.00, Άγαλμα Βενιζέλου) είναι οι εξής: Γεωπονίας, Νομικής, Πολιτικών Μηχανικών, Χωροταξίας και Ανάπτυξης, Δασολογίας, Πληροφορικής, Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Γαλλικού, Φιλολογικού, Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής, Ιατρικής, ΤΕΦΑΑ, Αγγλικού και του ΣΟΦΕΘ.