Το σημείωμα της Δευτέρας: “Ακόμη λίγο έμεινε”

Σχόλιο γνώμης του Ευριβιάδη Ελευθεριάδη

Πολλές φορές, όσοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν με εκνευρίζουν υπερβολικά. Ειδικά όταν ξεκινάει μία σοβαροφανής συζήτηση, τα επιχειρήματα τους, ένα σύνολο άσχετων και καλά δεδομένων που στα παρουσιάζουν σαν να κατέχουν την πλήρη αλήθεια, μπορεί να με τρελάνει. Δεν ξέρω καν αν θα μπορέσεις να καταλήξεις σε ένα συμπέρασμα, με άτομα που έχουν προαποφασίσει τι πιστεύουν, τι μας κρύβουν, ποιος έχει δίκαιο και ποιος άδικο.

Αλλά αν το καλοσκεφτείς, έχει κάποιο νόημα να τους αποκαλείς ψεκασμένους ή να τους βρίζεις, ή να μαλώνεις διαρκώς με όσους αρνούνται να εμβολιαστούν; αν τους απομονώνεις, δεν κερδίζεις κάτι. Απλά ικανοποιείς τον θυμό σου, πρόσκαιρα και χωρίς αποτέλεσμα.

Αν είχαμε καταφέρει να πείσουμε έναν ή δύο από τον κύκλο μας ο καθένας, θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε την κατάσταση; ίσως.

Τα στοιχεία πάντως είναι υπέρ μας. Ας τα μάθουν όσοι περισσότεροι μπορούν:

Στην ηλικιακή ομάδα 60-80 στο σύνολο των διασωληνωμένων των 3 τελευταίων μηνών στη χώρα μας, το 99,08% ήταν ανεμβολίαστοι.

Στην ίδια ηλιακή ομάδα στο σύνολο των θανόντων των 3 τελευταίων μηνών, το 99,02% ήταν ανεμβολίαστοι.

Πλέον, που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαμε να πούμε ότι φαίνεται φως στο τούνελ, ήρθε η ώρα να ενεργοποιηθούμε και να πείσουμε ο καθένας μας όποιον μπορεί, έστω και τώρα να εμβολιαστεί.

Καθώς ο ρυθμός των εμβολιασμών έχει πέσει, πλέον, απομένει μόνο η συνολική και συλλογική προσπάθεια να πετύχουμε. Υπομονή, λίγο ακόμη έμεινε.