Το σημείωμα της Δευτέρας: “Μία άλλη πολιτική προσέγγιση είναι εφικτή”

Σχόλιο γνώμης του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Ά Θεσσαλονίκης, Ευριβιάδη Ελευθεριάδη

“Αναρωτιέμαι πολλές φορές, ποιος είναι ο σωστός τρόπος επικοινωνίας, διαβούλευσης και συζήτησης με τα μέλη του ΠΑΣΟΚ αλλά και ευρύτερα τους πολίτες.

Οι κλασσικές εκδηλώσεις με ομιλητές αρχίζουν σιγά σιγά και χάνουν την αίγλη του παρελθόντος. Επομένως πρέπει να αναζητήσουμε νέους τρόπους προσέγγισης και επικοινωνίας. Πιο εξωστρεφείς και κυρίως πιο συμμετοχικές για τα μέλη μας.

Επιλέξαμε σαν ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής Θεσσαλονίκης να κάνουμε μια υβριδικού τύπου ολομέλεια στην Τούμπα την Παρασκευή που μας πέρασε.

Ενημέρωση για τις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητήριου και των καθηγητών στις ΕΛΜΕ, ενημέρωσή και εισηγήσεις από στελέχη σε συγκεκριμένα θέματα της επικαιρότητα τόσο σε πανελλαδικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο. Flyover, νομοσχέδιο για τη Ψυχική Υγεία, φορολογικό νομοσχέδιο είχαν την τιμητική τους.

Ακούστηκαν προτάσεις, ενστάσεις, ερωτήματα. Το Κίνημα έχει ενεργό, ποιοτικό στελεχιακό δυναμικό. Ακόμη και αν διαφωνώ στην ένταση και στο βαθμό, είναι αξιοθαύμαστη η υπευθυνότητα και η έλλειψη λαϊκισμού σε πολλά μας στελέχη.

Βασική παράμετρος των συζητήσεων, αποτελεί ότι δεν μπορούμε να τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις, αλλά να μιλάμε με όραμα για μια Θεσσαλονίκη της επόμενης εικοσαετίας, όχι για τη Θεσσαλονίκη της μιζέριας. Θα επανέλθω σε αυτό.

Κάποιες κινήσεις που θα ήθελα να αναφέρω επίσης, είναι η σύγκλιση του τομέα Υγείας σε επίπεδο Θεσσαλονίκης, η συνάντηση με το εμπορικό σύλλογο Καλαμαριάς, η συνάντηση με τους ασκούμενους δικηγόρους, οι επισκέψεις στο ΕΚΑΒ και στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Αν μη τι άλλο γεμάτη βδομάδα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα στελέχη της οργάνωσης της Τούμπας για την άρτια οργάνωση, όπως και τους εισηγητές των παραπάνω θεμάτων. Στόχος μας πρέπει να είναι να συνεχίσουμε το διάλογο. Να τον εμπλουτίσουμε. Και κυρίως να τον ανοίξουμε στην κοινωνία.”