Τροχαίο-Βουλή: Καταθέτει και τρίτος μάρτυρας

Συνεχίζεται κανονικά η προανάκριση #Newn #Βουλή

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται προανάκριση για το τροχαίο που σημειώθηκε την Παρασκευή έξω από τη Βουλή. Στην Τροχαία κατέθεσε το πρωί της Τρίτης οδηγός ταξί ως αυτόπτης μάρτυρας, ενώ είχε προηγηθεί η κατάθεση ενός διανομέα.

Τις επόμενες μέρες, μάλιστα, αναμένεται να καταθέσει και ένας οδηγός αυτοκινήτου, ενώ όπως ανέφερε στο ρεπορτάζ της η ΕΡΤ, στη διάθεση της Τροχαίας βρίσκεται και επιπλέον οπτικό υλικό από μία από τις πολλές κάμερες που υπάρχουν στη Βασ. Σοφίας. Ταυτόχρονα, αναμένεται να καταθέσουν και όλοι οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στην είσοδο της Βουλής.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο 22χρονος δικυκλιστής στην κατάθεσή του υποστήριξε πως ο 23χρονος οδηγός της μηχανής κινούνταν, ενώ είχε πράσινο φανάρι με κατεύθυνση από το ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρετάνια” προς το Χίλτον. Στη συνέχεια έγινε η σύγκρουση με το υπηρεσιακό όχημα που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση και οδηγός του φέρεται να επιχείρησε να στρίψει.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών, προέβη στις απαραίτητες προανακριτικές ενέργειες, όπως παραγγελία για πραγματογνωμοσύνη, αιμοληψία, λήψη καταθέσεων, αυτοψία του χώρου και σχεδιάγραμμα. Ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, στον οποίο θα διαβιβαστεί η δικογραφία, ενώ ο εμπλεκόμενος αστυνομικός με απόφαση της Υπηρεσίας του τέθηκε προσωρινά εκτός Υπηρεσίας Οδηγού, ενώ έχει διαταχθεί και διοικητική έρευνα.

Σημειώνεται ότι ο 23χρονος θεωρείται εγκεφαλικά νεκρός, με την οικογένειά του να αποφασίζει να δωρίσει τα όργανά του, χαρίζοντας ζωή σε άλλους συνανθρώπους μας.

Τα νέα στοιχεια 

Την ίδια ώρα, νέα στοιχεία σχετικά με το τροχαίο δυστύχημα έφερε στο φως της δημοσιότητας ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και τα «Τα ΝΕΑ», Βασίλης Λαμπρόπουλος. Όπως ανέφερε,  από την ανάλυση των κανόνων εισόδου οχημάτων στη βουλή, αλλά και από το βίντεο του δραματικού συμβάντος αποκαλύπτονται νέες παράμετροι του ατυχήματος,

Πρώτο και καθοριστικό συμπέρασμα είναι ότι η στροφή στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας του υπηρεσιακού οχήματος είναι με βάση τις διαδικασίες της βουλής, που έχει ορίσει η ελληνική αστυνομία, παράνομη αφού όταν στα οχήματα δεν επιβαίνουν υπουργοί και βουλευτές δεν εισέρχονται από εκείνο το σημείο, αλλά τους έχουν δοθεί εντολές να εισέρχονται στο γκαράζ ή σε άλλες εισόδους από τη Λεωφόρο Αμαλίας. Από την πλευρά δηλαδή της πλατείας Συντάγματος.

Ο οδηγός του οχήματος έστριψε παρότι στο σημείο δεν υπήρχε τροχονόμος που ρυθμίζει την είσοδο των οχημάτων στο προαύλιο της βουλής. Δεν έκανε ούτε ηχητικό σήμα στους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην είσοδο του προαύλιου της βουλής. Κινήθηκε μόνος του, με αυθαίρετο τρόπο. Αρκέστηκε στο γεγονός ότι του παραχώρησε προτεραιότητα ο οδηγός ταξί, που κινείτο στην αριστερή λωρίδα της ανόδου, μη αντιλαμβανόμενος ότι από τη δεξιά λωρίδα ερχόταν ο άτυχος νεαρός δικυκλιστής.