Ζέττα Μακρή για Πανελλήνιες:  «Τα ελληνικά Πανεπιστήμια είναι έτοιμα να σας καλωσορίσουν»

Το δικό της μήνυμα για την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων 2024, έστειλε η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

«Τα ελληνικά Πανεπιστήμια είναι έτοιμα να σας καλωσορίσουν στο καταξιωμένο και πολλά υποσχόμενο ακαδημαϊκό περιβάλλον τους. Η Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση είναι μια αναγνωρισμένη ανταγωνιστική επιλογή στα χέρια σας» επισημαίνει η Ζέττα Μακρή.

Το μήνυμα της Ζέττας Μακρή

«Στην έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων, οι ευχές μας και η σκέψη όλων είναι με τα παιδιά μας που διαγωνίζονται.

Αγαπητές υποψήφιες και αγαπητοί υποψήφιοι,

Φέτος, είναι η τέταρτη χρονιά που σας στέλνω τις ευχές μου ως Υφυπουργός Παιδείας, η τέταρτη χρονιά που ως μέλος της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘΑ αισθάνομαι και αισθανόμαστε ακόμα πιο σημαντική την ευθύνη μας στην δική σας διαδρομή.

Από την εκκίνηση ώσπου να κόψετε το νήμα του τερματισμού στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αυτά τα τέσσερα χρόνια βαδίζουμε δίπλα σας, δίπλα στους συμμαθητές σας, δίπλα στους εκπαιδευτικούς σας, δίπλα στις οικογένειες σας.

Όλοι μαζί, καθένας με τον τρόπο του και μέσα από τον δικό του ιδιαίτερο ρόλο στην ζωή σας, σάς στηρίζουμε στην πορεία σας από το σχολικό περιβάλλον στον κόσμο! Και στο σημείο αυτό, αξίζει μια ξεχωριστή αναφορά στους εκπαιδευτικούς μας, που αναδεικνύουν τις δυνατότητες του εκπαιδευτικού συστήματος και του σύγχρονου ελληνικού σχολείου, στηρίζουν τους μαθητές και αναλαμβάνουν την πολύπλευρη καλλιέργεια και μόρφωσή τους.

Κάθε χρονιά, η ευθύνη και η εμπειρία της δικής μου γενιάς, κάθε προηγούμενης και κάθε επόμενης μέχρι να φτάσουμε σε εσάς, γίνεται οδοδείκτης, ανοίγει δρόμους για να περπατήσετε και ποιοτικές εναλλακτικές να διερευνήσετε, να προτιμήσετε και να υποστηρίξετε.

Αγαπητές υποψήφιες και αγαπητοί υποψήφιοι,

Ήρθε η ώρα να ολοκληρώσετε την προσπάθειά σας και να κάνετε το επόμενο βήμα προς τους στόχους σας.

Τα ελληνικά Πανεπιστήμια είναι έτοιμα να σας καλωσορίσουν στο καταξιωμένο και πολλά υποσχόμενο ακαδημαϊκό περιβάλλον τους. Η Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση είναι μια αναγνωρισμένη ανταγωνιστική επιλογή στα χέρια σας.

Όπως στα χέρια σας είναι όλη η δύναμη που χρειάζεστε για να αντεπεξέλθετε στις πανελλαδικές εξετάσεις. Οι εκπαιδευτικοί σας, οι οικογένειές σας, οι φίλοι σας, όλοι εμείς πιστεύουμε σε εσάς και είμαστε υπερήφανοι για τα έργα σας!

Είστε η ελπίδα, είστε το μέλλον και θα γίνετε αυτό που εσείς ονειρεύεστε!

Σας ευχαριστώ για μια ακόμα δυνατή χρονιά!

Σας αξίζει κάθε επιτυχία!».

Πηγή φωτογραφίας: Facebook/ Ζέττα Μακρή