Άραγε το πρόβλημα ήταν ο Ένινγκ και η λύση ο Μάντζιος;

Ένα άρθρο γνώμης για την κατάσταση που επικρατεί στον φετινό Άρη #Newn #Aris #Blog

Γράφει ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου,

Πριν δύο εικοσιτετράωρα ο Άρης βίωσε έναν οδυνηρό αποκλεισμό από την Κόλος Κοβαλίβκα για τον θεσμό του Europa League κάτι που μόνο πίσω μπορεί να τον πάει στους στόχους του. Και οικονομικά και στον σχεδιασμό και το πλάνο.

Η επόμενη μέρα βρήκε τον Ένινγκ εκτός ομάδας, σε μια κίνηση ολίγον τι αλλόκοτη καθώς το να απολύεις τον προπονητή σου με δύο επίσημα παιχνίδια δεν συνάδει με καμία ποδοσφαιρική λογική. Και να το εξηγήσω παρακάτω.

Ο Άρης από πέρυσι χτίζει την ομάδα του με συγκεκριμένες επιλογές παικτών μετά από ενδελεχές σκάουτινγκ κάτι που του έχει φέρει παίκτες που αποτελούν σταθερές για τους κίτρινους όπως ο Ματίγια, ο Κουέστα, ο Γκάμα ακόμη και ο Βέλεθ που έφυγε φέτος το καλοκαίρι μια τέτοια επιλογή ήταν. Και εκεί που ο Άρης πάει να χτίσει κάτι που έδειχνε με τα προβλήματα του να βγάζει μια αποδοτικότητα στο γήπεδο φέτος με την πρώτη- ναι πολύ μεγάλη στραβή- διαλύει το πλάνο που έστηνε ενάμιση χρόνο τώρα με τις επιλογές του Γερμανού κόουτς και του Άγγελου Χαριστέα.

Σε ένα ρόστερ που έχει καθαρά την… υπογραφή αν θέλετε ξένων ποδοσφαιριστών κυρίως λατίνων έρχεται να αναλάβει ο Άκης Μάντζιος. Ένας προπονητής ο οποίος στην περίπου 15ετή καριέρα του έχει προπονήσει το Χαϊδάρι, τον Θρασύβουλο, την Κέρκυρα, τον Πανθρακικό, τον Πανιώνιο, τον Απόλλωνα Σμύρνης, τον Λεβαδειακό και την Λαμία. Ομάδες που βρίσκονται δηλαδή στο δεύτερο μισό της Super League ή και στην Β’ Εθνική. Άρα έρχεται σε μια ομάδα που δεν είναι δική του, δηλαδή δεν την έχει σχεδιάσει αυτός, με παίκτες κυρίως ξένους που δεν έχει δουλέψει ποτέ σε ομάδα με τόσους πολλούς και με τις απαιτήσεις του Άρη που φυσικά είναι πολύ υψηλότερες από ότι ο ίδιος έχει συνηθίσει.

Σαφώς και δεν θα τονίζουμε μόνο τα αρνητικά καθώς είναι επιλογή των ανθρώπων του Άρη οι οποίοι κάτι παραπάνω θα ξέρουν από εμάς. Μπορεί ο Άκης Μάντζιος να είναι ο ιδανικός προπονητής για τους κίτρινους και να διαπρέψει όπως και εύχομαι, εδώ γίνεται μια καταγραφή με τα όσα δεδομένα έχουμε μέχρι τώρα για μια τέτοια κίνηση που σίγουρα δεν πείθει στο άκουσμα της.

Ας έχουμε όμως όλοι υπομονή να δούμε πως θα πορευθεί ο οργανισμός του Άρη μετά από ένα τέτοιο σοκ ώστε η χρονιά να είναι θετική για όλο το κλάμπ.