Αντέδρασαν στο λουκέτο οι αθλήτριες του Βόλεϊ!

Διαβάστε και την ανακοίνωση τους #Newn #Volley #NewnSports

Επιμέλεια: Ηλίας Γκοντόλια

Με επιστολή προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, και την ΕΟΠΕ  οι αθλήτριες βόλεϊ  της Εθνικής Γυναικών και των αρχηγών της Volleyleague Γυναικών  εξέφρασαν την στάση τους σχετικά με την χθεσινή ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης(ΕΟΠΕ) για λουκέτο ενός μήνα , σε όλα τα πρωταθλήματα βόλεϊ (Volley League, A1,A2,Pre League) .

<<Η διακοπή του πρωταθλήματος για ένα μήνα ξανά θα είναι η καταστροφή του αθλήματος στην χώρα μας …>>.

 Απογοητευμένες και ανήσυχες είναι οι αθλήτριες για το τι μέλλει γενέσθαι στην συνέχεια υπενθυμίζοντας πως   << Το χόμπι μας είναι η δουλειά μας, η δουλειά μας είναι η ζωή μας>>.

Μέσω της επιστολής παραθέτουν τα επιχειρήματα τους ζητώντας να βρεθεί λύση στο λουκέτο που μπήκε στο Βόλεϊ  λέγοντας : << Μια αποχή ενός μήνα από προπονήσεις και αγώνες, λίγο πριν την έναρξη της πρόκρισης θα είναι καταστροφική για τις ίδιες τις παίκτριες πάνω από όλα, για τα όνειρα και τους στόχους κάθε αθλήτριας, αλλά και για την εθνική μας ομάδα…>>

Ακόμη το ΔΣ του ΠΑΣΑΠ (Αθλήτριες) ζητάνε τουλάχιστον να συνεχιστεί η Α1 Γυναικών από όπου το 60% των παικτριών που πλαισιώνουν την Εθνική  Ομάδα Βόλεϊ  αγωνίζονται στην Α1 γυναικών αφού πρώτα βέβαια  εξασφαλισθεί η τήρηση του τεστ κορονοϊού που πρέπει να γίνεται 48 ώρες πριν το παιχνίδι υπενθυμίζοντας όμως ότι δεν γινόντουσαν τεστ εκτός εάν κάποια παίχτρια εμφάνισε συμπτώματα.

Δείτε την επιστολή ΕΔΩ

Πέραν από την ανακοίνωση  θα πρέπει να αναφέρουμε και το θετικό μέχρι στιγμής ,το οποίο είναι ότι σε  καμία από τις 14 ομάδες (χωρισμένες σε δύο ομίλους) της Α1 Γυναικών (Βόλεϊ) δεν έχει βρεθεί κρούσμα κορονοϊού.

Το τεστ Covid-19 που πρέπει να γίνεται εφόσον  βγει το λουκέτο και οι ομάδες μπορούν να αγωνιστούν κανονικά έχει και ένα εμπόδιο το οποίο λέγεται, οικονομική δυνατότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν παγώσουν τα πρωταθλήματα Βόλεϊ μόλις έξι (6) από τις δεκατέσσερις (14) ομάδες της Α1 Γυναικών μπορούσαν να καλύψουν οικονομικά την διαδικασία των τεστ , 48 ώρες πριν από κάθε παιχνίδι.