“Γυναίκες με αυξημένη τεστοστερόνη”

Άρθρο γνώμης της Σουσσάνας Τσολακίδου Γιαννάκη #Newn #Blogs

Επιμέλεια: Σουσσάνα Τσολακίδου Γιαννάκη

Η τεστοστερόνη δεν είναι μόνο ανδρική υπόθεση.  Σύμφωνα με πλήθος ερευνών είναι η ορμόνη που απογειώνει την σεξουαλική ζωή και βελτιώνει τους οργασμούς.

Τα επίπεδα τεστοστερόνης ποικίλουν σε απίστευτα μεγάλο βαθμό από το ένα άτομο στο άλλο. Σε ένα άτομο μπορούν επίσης να διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό όταν αυτή μετράται σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Αρχικά ήταν γνωστή μόνο στο αρσενικό φύλο, όμως φάνηκε πως και οι θηλυκοί οργανισμοί την χρειάζονται και την έχουν σε διαφορετικό βαθμό.
Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποιες γυναίκες που έχουν αυξημένα επίπεδα αυτής της ορμόνης. 

Ας πάμε λίγο ένα ταξίδι χρόνου στο Μεξικό και να δούμε την γεννημένη να γίνει θρύλος Φρίντα Κάλο. Ταλαντούχα καλλιτέχνιδα, πατριώτης, ακτιβίστρια, φεμινίστρια και  εξακολουθεί να εμπνέει τους θαυμαστές της.

1.jpg


Αν προσέξουμε την Φρίντα, είναι ένα πρότυπο γυναίκας με αυξημένη τεστοστερόνη. Οι λόγοι θα εξηγηθούν παρακάτω, αν και όσοι γνωρίζουν καλά αυτό το “διαμάντι” της τέχνης τους ξέρουν ήδη. Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε την καλλιτέχνιδα να σπάσει τις καρδιές όλων, να γοητεύσει τους άντρες και να κερδίσει την αγάπη των εραστών τέχνης για πολλές γενιές με το ταλέντο της.
Η αυξημένη τεστοστερόνη φαίνεται αρκετά όταν υπάρχει και στον άντρα αλλά ακόμη περισσότερο στην γυναίκα γιατί χτυπάει τα κοινωνικά στερεότυπα που έχουν επιβληθεί στο φύλο της. Αυτό αντικατοπτρίζεται τόσο στην εμφάνιση, τον χαρακτήρα της όσο και στην υγεία της.

Προεπισκόπηση εικόνας


Τα σημάδια να καταλάβεις πως έχεις αυξημένα επίπεδα είναι πολύ εύκολα να αναγνωριστούν.
1. Αλλαγή χαρακτήρα

Η λεπτότητα της θηλυκής συμπεριφοράς αντικαθίστανται από επιθετικότητα, ακαμψία. Πολλές φορές θα την χαρακτηρίσουν αγενή και θα είναι ανεπιθύμητη. Πιο δυναμική, ισχυρογνώμων με αυτοπεποίθηση, πιο δραστήρια και σωματική. Ακόμα και το βάδισμα αλλάζει.
2. Προτιμήσεις σε κάθε τι κοινωνικά ανδρικό

Τα ενδιαφέρικόοντα αυτού του ανθρώπου θα είναι διαφορετικά από το κοινωνικό πρότυπο του φύλου του. Συχνά θα παρατηρηθεί ενασχόληση με τα πιο “ανδρικά”. Βέβαια, αυτό είναι ένα μικρόβιο που μας το έχει περάσει η άρρωστη κοινωνία λόγω έμφυλων στερεοτύπων, αλλά έπρεπε να συμπεριληφθεί. 
3. Αργή ανάπτυξη μαλλιών στο κεφάλι ή τριχόπτωση

Ωραίες οι μπούκλες ή τα ίσια μακριά μαλλιά που ανεμίζουν αλλά κάποια στιγμή εύκολα πέφτουν. Μεγάλο πρόβλημα τριχόπτωσης αλλά μόνο στο κεφάλι… δυστυχώς…
4. Τριχοφυΐα σε όλα τα άλλα σημεία

Στο πρόσωπο, τα χέρια, τα πόδια, στην ηβική περιοχή, ακόμη και στο στήθος, το στομάχι και την πλάτη. Με λίγα λόγια παντού!!! Είναι παχιές και σκοτεινές.  

5. Κιλά και βάρος 

Τα κιλά και το λίπος κατατίθενται σύμφωνα με τον αρσενικό τύπο. Κοιλιακό λίπος σε συνδυασμό με στομάχι χέρια, ώμους και πλάτη. Το σώμα γέρνει πρός το αντρικό πρότυπο (κάποιες φορές μπορεί να μειωθεί κατά πολύ και το στήθος αναλόγως τα γονίδια).
6. Φωνή

Μπάσα, χαμηλή φωνή με διαφορετική χροιά από την γυναικεία.
7. Δέρμα

Η επιδερμίδα γίνεται παχιά και λιπαρή. Τις περισσότερες φορές εμφανίζονται σπυράκια, συγκεκριμένα σε μάγουλα και πηγούνι.
8. Μυρωδιά

Η μυρωδιά αλλάζει και γίνεται πιο έντονη. Ένας λόγος είναι που γίνεται αυτό είναι το παρακάτω σύμπτωμα…
9. Εφίδρωση

Περισσότερη αίσθηση της ζέστης. Ευκολότερη εφίδρωση. Η τεστοστερόνη αλλάζει τον θερμοστάτη κάθε οργανισμού. 
10. Η υπερσεξουαλικότητα αναπτύσσεται

Δηλαδή, η επιθυμία γίνεται ισχυρότερη, εμφανίζονται ιδεολογικές σκέψεις για το σεξ.  Επιπλέον, η κλειτορίδα αυξάνεται σε μέγεθος ακόμη και στο σημείο που ξεχωρίζει από τα χείλη. 
11. Ο εμμηνορροϊκός κύκλος διαταράσσεται

Η περίσσεια τεστοστερόνης εμποδίζει το ωοθυλάκιο να ωριμάσει και επομένως η εμμηνόρροια είναι ακανόνιστη. Και μπορεί ακόμη και να εξαφανιστούν εντελώς.
…έτσι περνάμε στο επόμενο…
12. Μειωμένη γονιμότητα

Η υπογονιμότητα είναι ένα εμφανές σημάδι. Βέβαια δεν σημαίνει ότι πάντα φταίει η τεστοστερόνη, υπάρχουν κι άλλοι λόγοι. 
13…. Εάν συμβεί εγκυμοσύνη…

Αν και είναι χαμηλές οι πιθανότητες αυτές, τότε η δυνατότητα να γεννήσει υγιές έμβρυο είναι ελάχιστη. Είτε θα υπάρχει αποβολή είτε επιβράδυνση της ενδομήτριας ανάπτυξης.

Για να επανέλθω στην υπέροχη Φρίντα, η οποία είχε δεχτεί την “ουδέτερη” φύση της, που μεγάλο ρόλο έπαιξε η τεστοστερόνη, είχε ερωτική σχέση με άντρα.

Αυτό το τονίζω για να αναφέρω πως η σεξουαλικότητα των γυναικών αυτών δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο με το φύλο και την βιολογία τους. 
Συγκεκριμένα αυτός ο άντρας που της είχε κλέψει την καρδια ήταν ο ζωγράφος Ντιέγκο Ριβέρα, ο οποίος αγκάλιασε την διαφορετικότητα της και μάλιστα τον μάγεψε αυτή η ρευστότητα που υπήρχε στην Φρίντα.

Την δέχτηκε και την αγάπησε ακριβώς για αυτόν τον χαρακτήρα. Και δεν ήταν ο μόνος… πηγές αναφέρουν πως η καλλιτέχνιδα μας είχε πολλές ερωτικές περιπέτειες και πολλοί ήταν αυτοί που την ήθελαν διακαώς.

Προεπισκόπηση εικόνας



Οπότε, αγόρια μου αν διαβάζετε κι εσείς αυτό το άρθρο μην φοβάστε αυτές τις γυναίκες, τολμήστε το… Γιατί μπορεί να σας φαίνονται αρκετά “αρρενωπές” αλλά δεν παύουν να είναι ερωτικοί άνθρωποι που θα σας αγαπήσουν και θα τους αγαπήσετε. Η αγάπη είναι ο κινητήρας όλων και για να το διαβάζετε σημαίνει πως κάποια έχετε στο μυαλό σας… κάποια που την ερωτευτήκατε έτσι όπως είναι, ακόμη και με το αρσενικό της προφίλ. 
~Θα επανέλθω και με άλλες αναφορές στην τεστοστερόνη και τις γυναίκες.