Δραματικές στιγμές στις ΗΠΑ: «Αγνοείται» ο νέος πρόεδρος, φόβοι για αποσταθεροποίηση

Η Αμερική χωρίς πρόεδρο για δεύτερο 24ωρο #newn #usa #elections

Συνεχίζεται το θρίλερ στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με τον Ντόναλτ Τραμπ και τον Τζο Μπάιντεν αυτή την ώρα να «μάχονται» σώμα με σώμα με φόντο τον Λευκό Οίκο.

Ο δημοκρατικός υποψήφιος, πήρε δύο πολιτείες (Μίσιγκαν και Γουινσκόνσιν) κλειδιά στην μάχη για την νίκη και πλέον χρειάζεται μόλις έξι εκλέκτορες για να μπει στον Λευκό Οίκο. Γι’ αυτές τις δύο πολιτείες ο Τραμπ προσέφυγε στην δικαιοσύνη.

Πλέον η Πολιτεία που θα κρίνει την μεγάλη νίκη φαίνεται να είναι η Νεβάδα στην οποία ο Μπάιντεν έχει μικρό προβάδισμα ενώ και σε Πενσυλβάνια, Βόρεια Καρολίνα και Γεωργία ακόμα δεν τέλειωσε τίποτα.

Ωστόσο όλη αυτή η καθυστέρηση η οποία μπορεί να κρατήσει αρκετές μέρες έχει φέρει προβληματισμό τόσο στο εσωτερικό της Αμερικής όσο και σε Παγκόσμιο επίπεδο αφού άπαντες περιμένουν να μάθουν ποιος θα είναι ο νέο πρόεδρος.

Οι πολίτες της Αμερικής, φαίνεται ότι είναι χωρισμένοι στα δύο, με τους οπαδούς του Τραμπ να βγαίνουν στους δρόμους, στην Αριζόνα να προπηλακίζουν υπαλλήλους εκλογικών κέντρων και δημοσιογράφους για να σταματήσει η διαδικασία καταμέτρησης.

Ο Τζο Μπάιντεν τέλος από την μεριά του χθες βράδυ απευθυνόμενος στον Αμερικανικό λαό τόνισε πως θα είναι ένας ενωτικός πρόεδρος για όλες τις πολιτείες.