Μόνο με SMS η κυκλοφορία από αύριο Τρίτη (3/11) στη Θεσσαλονίκη!

Ραγδαίες εξελίξεις στην πόλη μετά τα υπεράριθμα κρούσματα #newn #thessaloniki #covid19

Lockdown στη Θεσσαλονίκη αποφασίζει η κυβέρνηση σε συνεννόηση με την τοπική αυτοδιοίκηση

Μια ανάσα από τον… Μάρτη βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, καθώς αναμένεται να τεθεί σε καθεστώς lockdown που θα παραπέμπει στο μέτρο που είχε επιβληθεί στο πρώτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας. Τα αυξανόμενα κρούσματα και η ασφυκτική κατάσταση των νοσοκομείων αναφοράς της πρωτεύουσας της Μακεδονίας, αναγκάζουν την κυβέρνηση σε συνεννόηση με την τοπική αυτοδιοίκηση να λάβουν αυστηρότερα μέτρα.

Ο Βασίλης Κικίλιας μετά την αυτοψία στο ΑΧΕΠΑ είπε ότι θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό αυστηρότερα μέτρα στη Θεσσαλονίκη, κάτι που επιβεβαιώνει κι ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ετσι λοιπόν, η Θεσσαλονίκη οδεύει ολοταχώς για τη λήψη αυστηρότερων μέτρων, καθώς το lockdown είναι πλέον θέμα χρόνου να επιβληθεί. Μάλιστα, γι αυτό το λόγο μετατέθηκε και κατά μία ώρα (σ.σ: από 12:30 στη 1:30) η ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει, αναμένεται να επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 και μετά, καθώς κι απαγόρευση μετακίνησης εκτός πόλης, αλλά και εισόδου σ’ αυτήν.

«Θα στηρίξω και θα στηρίξουμε τους γιατρούς μας, τους νοσηλευτές μας και το ΕΣΥ. Δυστυχώς κάποιοι λίγοι διακινδύνευσαν και διακινδυνεύουν άμεσα τη ζωή και την υγεία όλων. Η επιδημία του κορονοϊού εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμού στη Θεσσαλονίκη. Καταλαβαίνω την κούραση, το άγχος, την αγωνία και τα προβλήματα του κόσμου, όμως, η δημόσια υγεία είναι πάνω απ΄ όλα.

Η κυβέρνηση χτύπησε πολλά καμπανάκια νωρίς. Κάποιοι όμως δεν άκουσαν. Είμαστε υποχρεωμένοι να περιορίσουμε τη διασπορά του κορονοϊού και τη δημόσια υγεία. Γι αυτό και θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη τη λήψη περαιτέρω μέτρων έτσι ώστε να περιοριστεί ο κορονοϊός στη Θεσσαλονίκη» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μετά τη σύσκεψη που είχε με τους γιατρούς στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

Ζέρβας: «Είμαστε σε πόλεμο»

«Είμαστε σε έναν πόλεμο αυτή τη στιγμή και πρέπει σήμερα να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το κακό. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί, θέλουν χρόνο μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν, ωστόσο δεδομένου του τεράστιου αριθμού κρουσμάτων θα χρειαστεί να πάρουμε και πιο αυστηρά μέτρα. Ήδη έχω εισηγηθεί απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα στις 8-9 το βράδυ, αλλά και απαγόρευση μετακινήσεων μέσα κι έξω από τον νομό. Δεν είναι καθολικού lockdown, το λιανεμπόριο θα είναι ανοιχτό, οι υπηρεσίες ανοιχτές, δεν θα απαιτούνται SMS για την κυκλοφορία», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στον ΣΚΑΪ.

Πρόσθεσε ότι στόχος είναι να αποφευχθεί το κλείσιμο της παραλίας, ενώ θέλοντας να περιγράψει τα φαινόμενα συνωστισμού που καταγράφονται κάθε βράδυ στις πλατείες και στους εξωτερικούς χώρους, επισήμανε ότι «καθημερινά μαζεύουμε 3-4 φορές μεγαλύτερες ποσότητες σκουπιδιών στους κοινόχρηστους χώρους»