Κορονοϊός: «Έκρηξη» κρουσμάτων στα παιδιά

Οι οδηγίες για τα σχολεία #newn #σχολεια #covid19

Κατακόρυφη αύξηση του κορονοϊού σε παιδιά διαπιστώνουν το τελευταίο διάστημα οι ειδικοί της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, όπως τονίζουν έγκυρες πληροφορίες της ιστοσελίδας ethnos.gr.

Είναι ενδεικτικό ότι μέσα σε μία εβδομάδα κατεγράφησαν επισήμως 709 κρούσματα σε παιδιά που αποτελεί περίπου το ¼ από την αρχή της πανδημίας.

Συγκεκριμένα τις τελευταίες ημέρες στους ειδικούς του υπουργείου Υγείας σήμανε συναγερμός, αφού διαπίστωσαν ότι υπάρχει ραγδαία αύξηση νέων μολύνσεων σε παιδιά μέχρι 17 ετών. Και μπορεί τα περισσότερα να είναι ασυμπτωματικά, όμως η εικόνα αυτή δείχνει ότι η επιδημία στη χώρα μας είναι σχεδόν ανεξέλεγκτη. Στους λοιμωξιολόγους επικρατεί έντονη ανησυχία γι αυτό λαμβάνονται με ρυθμούς εξπρές νέα μέτρα.

Γι αυτό και όπως υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές του ethnos.gr, στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής θα συζητηθούν οι νέες οδηγίες που θα πρέπει να δοθούν στα σχολεία στην περίπτωση που εντοπισθεί κρούσμα σε μαθητή.

Βασικός προβληματισμός είναι εάν θα πρέπει τελικά να κλείνει όλο το σχολείο ή μόνο το τμήμα τελικά εάν εντοπίζεται κρούσμα, σε αυτό το νέο πιο επιθετικό κύμα της επιδημίας.

Βασικός στόχος όμως της συνεδρίασης των ειδικών θα είναι – όπως μεταφέρουν καλά γνωρίζοντες στο ethnos.gr– να προσδιορισθεί εκ νέου πόσες ημέρες θα πρέπει να μένει καραντίνα ένα παιδί εάν έχει προσβληθεί από κορονοϊο έστω κι αν δεν παρουσιάζει συμπτώματα.

Άλλωστε είναι γνωστό πως και ασυμπτωματικοί ασθενείς μεταδίδουν εξίσου συχνά τον ιό και ιδιαίτερα τα παιδιά. 

Πηγή: ethnos.gr