Σκέψεις γύρω από τη στάση μιας προοδευτικής Νεολαίας

Άρθρο γνώμης της Δήμητρας Φαντίδου Πολιτικός Επιστημων (BSc Political Sciences) Policy-Administrative Analyst MPA Public Administration-Public Management) Νεολαια-Νεα Γενιά Κινήματος Αλλαγης

Η Νεολαία της προοδευτικής πορείας του τόπου αυτού οφείλει να αποδεικνύει το πρόσημο της καθημερινά, σε στιγμές που επιδέχονται εύκολες ή δύσκολες απαντήσεις.

Αυτός είναι ο ιδεολογικός και πολιτικός προσδιορισμός, που θα μας διαχωρίσει από όσους επιμένουν να υπηρετούν πελατειακές αντιλήψεις, νοοτροπίες και σαθρές συμπεριφορές άλλων χωρών, που ουδεμία συσχέτιση παρουσιάζουν με όσα επιδιώκουμε και οραματιζόμαστε.

Ο κόσμος μοιράστηκε στα δυο, για ένα νομοσχέδιο που δε χαρακτηρίζεται απλώς από ορισμένα μελανά σημεία.

Μια τέτοια νεολαία οφείλει να επιδείξει συνέπεια σε αρχές, αξίες, ιδανικά.

Τούτου δοθέντος, αυτό περιγράφεται με σαφή στρατηγική, ιδεολογικό και πολιτικό αυτοπροσδιορισμό και αδιαπραγμάτευτο προοδευτικό στίγμα.

Η καταψήφιση του Νομοσχεδίου θα διαμορφώσει τους όρους και τις προϋποθέσεις, ώστε με διάλογο αλλά και με συγκρούσεις, όπου χρειαστεί, να πετύχουμε τον επόμενο μεγάλο στόχο.

Αυτό λοιπόν το δικαιϊκο οικοδόμημα προβολής των ιδεών στο δημόσιο χώρο δεν τέλεσε ποτέ υπό την αίρεση πως θα εγκρίνεται από το ρευστό, αδιευκρίνιστο και χειραγωγούμενο «από πάνω».
Όποιο κι αν είναι αυτό, οποία νομοτελειακή βελτίωση κι αν έχει δεχτεί.

Θυμίζω απλώς, πως το 2010, εν μέσω των σοβαρότερων και πιο επιθετικών διαδηλώσεων που γνώρισε η χώρα αυτή, εκείνων που εκτόξευαν πυρά στιγμή με τη στιγμή ενάντια σε σοσιαλιστική κυβέρνηση με μια από τις πιο ισχυρές νομιμοποιήσεις από την Μεταπολίτευση κι εντεύθεν, ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δεν προέβη ποτέ σε καμία απόπειρα περιορισμού τους, κι ας μας οδήγησαν στα γνωστά αποτελέσματα απομάκρυνσης της Κυβέρνησης αυτής με τον τρόπο που το έκαναν.

Πιστοί στην προμετωπίδα της βάσης, του προοδευτικού μας προσανατολισμού και του συνδικαλισμού στον οποίο εμείς πρώτοι δώσαμε ρόλο και φωνή.