ΠΑΟΚ: Ραντεβού με την ιστορία

Γράφει ο Βασίλης Κοζικόπουλος, 

Μπορεί να ακούγεται κλισέ, βαρετό, ακόμη και κουραστικό αλλά είναι η πραγματικότητα και αυτή δεν αλλάζει. Ο ΠΑΟΚ έχει ραντεβού με την ιστορία, ραντεβού με τα αστέρια και οφείλει να είναι παρών σε αυτή την μεγάλη στιγμή απόψε το βράδυ στο γήπεδο της Τούμπας απέναντι στην Κρασνοντάρ (30/9, 22:00).

Δεν θέλει έναν ακόμη «περήφανο» αποκλεισμό…

Ο δικέφαλος του Βορρά έφτασε αρκετές φορές τα προηγούμενα χρόνια στην πηγή αλλά νερό δεν ήπιε. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι φέτος δεν κυνηγάει το θαύμα, κάτι που τόνισε και ο Αμπέλ Φερέιρα χθές στην συνέντευξη τύπου λέγοντας ξεκάθαρα ότι δεν είναι όνειρο αλλά στόχος η είσοδος στους ομίλους του Uefa Champions League . Κακά τα ψέματα η Κρασνοντάρ δεν είναι ούτε Μπενφίκα, ούτε Άγιαξ, αλλά ούτε καν Σάλκε, αυτό όμως δεν πρέπει να καθησυχάζει τον ΠΑΟΚ πρέπει απλά να του δίνει επιπλέον κίνητρο. Οι ασπρόμαυροι απέναντι σε αυτές τις ομάδες που αναφέραμε είχε να μετράει στο τέλος της βραδιάς μόνο ένα γιατί και «περήφανους» αποκλεισμούς κάτι που δεν θέλει να ζήσει και σήμερα το βράδυ στην Τούμπα.

Να εκμεταλλευτεί την έδρα του…

Ο ΠΑΟΚ εδώ και πολλά χρόνια στην Ευρώπη δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί την δυναμική της έδρας του. Το πάθος που βγάζει ο κόσμος του αντί να του δίνει φτέρα τον αγχώνει, κόσμος δεν θα υπάρχει βέβαια σήμερα, τουλάχιστον μέσα στο γήπεδο γιατί έξω όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και μέρες και το είδαμε και στα παιχνίδια με Μπεσίκτας και Μπενφίκα ο κόσμος του δικεφάλου θα συνοδέψει την αποστολή της ομάδας από το ξενοδοχείο μέχρι το γήπεδο. Θα αναρωτηθεί κάποιος και είναι απολύτως λογικό τους 2 προηγούμενους γύρους στην έδρα του δεν τους πέρασε? Ναι αλλά μιλάμε για κάτι εντελώς διαφορετικό, μιλάμε για αγώνες ειδικών συνθηκών, για μονά παιχνίδια κάτι που δεν είχαμε ξαναζήσει μέχρι σήμερα. Εδώ και χρόνια οι ασπρόμαυροι χάνουν προκρίσεις στο «σπίτι» τους. Ισοπαλία με γκολ εκτός έδρας στην Γερμανία με την Σάλκε, ήττα στην Τούμπα, το ίδιο με Μπενφίκα και Άγιαξ, ακόμη παλιότερα το ίδιο και με την ΤΣΣΚΑ στο Europa League. Μένει να δούμε αν σπάσει η «κατάρα» και τριτώσει το καλό για τον Δικέφαλο στις εντός έδρας προκρίσεις για φέτος.

Τα μεγάλα κέρδη…

Ο ΠΑΟΚ με τις προκρίσεις του απέναντι σε Μπεσίκτας και Μπενφίκα έχει εξασφαλίσει ήδη 13 εκατ.ευρώ. Αυτό το ποσό μπορεί να εκτοξευτεί στα 26 εκατ.ευρώ εφόσον προκριθεί σήμερα. Πράγμα που σημαίνει ότι ο δικέφαλος λύνει εντελώς το πρόβλημα του με το financial fair play και θα μπορεί να κινηθεί πιο άνετα στο μεταγραφικό παζάρι. Αντίθετα σε περίπτωση αποκλεισμού τα πράγματα δυσκολεύουν για τους ασπρόμαυρους και πιθανόν να αναγκαστεί να προχωρήσει σε κάποιες πωλήσεις παικτών με το όνομα του Δημήτρη Γιαννούλη να φιγουράρει στην λίστα καθώς έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών Ευρωπαϊκών ομάδων.

Ο ΠΑΟΚ έχει μία τεράστια ευκαιρία και δεν πρέπει να την χάσει. Τίποτα δεν θα είναι το ίδιο αύριο το πρωί αν οι Θεσσαλονικείς έχουν προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορίας του στους ομίλους του Uefa Champions League. Πέρα από το κομμάτι του ΠΑΟΚ όμως έχουμε μία τεράστια ευκαιρία σαν χώρα να έχουμε δύο ομάδες στους ομίλους Uefa Champions League μετά από 14 χρόνια και την σέζον 2006-2007.