Newn Football Analysis: Οι πρώην σόκαραν τους ερυθρόλευκους και ο Άρης βγήκε “νικητής”

Το Newn Football Analysis μπαίνει στα... γήπεδα για ακόμη μια αγωνιστική και στέκεται στο σουδαίο αποτέλεσμα του Άρη στο Γ. Καραϊσκάκης και στην καθαρή νίκη του ΠΑΟΚ στην Τούμπα #Newn #SLGR #NewnSports #PAOK #ARIS

Έδειξε μέταλλο μεγάλης ομάδας και βρήκε αντίδραση με τους… πρώην!

Ολυμπιακός-Άρης 1-1

Απόδοση Ολυμπιακού

Επιμέλεια: Βασίλης Κοζικόπουλος

Ολυμπιακός και Άρης αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 στο Γ.Καραϊσκάκης, με τις δύο ομάδες να μην εντυπωσιάζουν με την απόδοση τους και δίκαια να έρχεται η ισοπαλία. Μοιρασμένο το παιχνίδι, με τους “ερυθρόλευκους” να είναι καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και να προηγούνται με 1-0 και τον Άρη να παίρνει τον έλεγχο του παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης και να βρίσκει το γκολ της ισοφάρισης. Με την ισοπαλία αυτή ο Ολυμπιακός έφτασε τους 58 βαθμούς και παρέμεινε 1ος, έχοντας διαφορά 12 βαθμών από τον 2ο ΠΑΟΚ, αντίθετα ο Άρης υποχώρησε στην 3η θέση, έχοντας 44 βαθμούς.

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε με αρκετές αλλαγές τον Ολυμπιακό στον αγωνιστικό χώρο, με σύστημα 4-2-3-1 και τον Κώστα Φορτούνη σε θέση «10». Οι “ερυθρόλευκοι” ανταπεξήλθαν θετικά στο καλό ξεκίνημα του Άρη, χωρίς να δεχθούν κάποια σοβαρή “απειλή”. Σιγά σιγά πήραν τα ηνία του αγώνα, με τον Κώστα Φορτούνη να είναι αυτός που προσπαθούσε να δημιουργήσει δύσκολες καταστάσεις στην άμυνα του Άρη. Τελικά τα κατάφερε, σκοράροντας στο 40ο λεπτό, μετά από φάση διαρκείας και ασίστ του Ανδρούτσου για το 1-0 του Ολυμπιακού. Λίγα λεπτά μετά την επίτευξη του γκολ για τους “ερυθρόλευκους” ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος χτύπησε στην προσπάθεια του να γλυτώσει τον Ολυμπιακό από την ισοφάριση και αντικαταστάθηκε αναγκαστικά από τον Ρέαμπτσιουκ, με τον Χολέμπας να γίνεται “παρτενέρ” του Σεμέδο στο κέντρο της άμυνας. Αυτή ήταν η δεύτερη αναγκαστική αλλαγή για τους Πειραιώτες, καθώς στο 29ο λεπτό ο Βαλμπουενά είχε περάσει στην θέση του Βρουσάι, που αποχώρησε επίσης με πρόβλημα τραυματισμού. Με την πτώση της απόδοσης του Κώστα Φορτούνη, που μάλιστα αντικαταστάθηκε στο 59ο λεπτό από τον Τιάγκο Σίλβα, ήρθε και η ολική πτώση του Ολυμπιακού. Οι “ερυθρόλευκοι” προσπαθούσαν μόνο να διατηρήσουν το προβάδισμα, χωρίς να δημιουργούν καμία “απειλή” προς την εστία του Κουέστα. Και αυτό πλήρωσαν! Ο Κώστας Μήτρογλου ισοφάρισε για τον Άρη στο 83ο λεπτό και σόκαρε τους γηπεδούχους. Οι προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού από εκεί και πέρα δεν καρποφόρησαν και έτσι το 1-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Από τον σημερινό αγώνα ξεχώρισαν οι Κώστας Φορτούνης και Θανάσης Ανδρούτσος για τον Ολυμπιακό. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός πραγματοποίησε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, σκοράροντας μάλιστα, ενώ ο δεξίς μπακ των Πειραιωτών πραγματοποίησε μια πολύ καλή και σταθερή εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση.

Απόδοση Άρη

Επιμέλεια: Γιώργος Τσαρουχάς

Ο Άρης έμεινε στα χιόνια την προηγούμενη εβδομάδα κόντρα στον Παναιτωλικό και απόψε έγινε η πρώτη ομάδα που φεύγει με βαθμό από το “Γ.Καραϊσκάκης”. Οι κίτρινοι έπαιξαν με μυαλό, είχαν υπομονή στο παιχνίδι τους μα πάνω απ΄όλα έμειναν «ζωντανοί» καθόλη τη διάρκεια του αγώνα κόντρα στην καλύτερη επίθεση και πιο αποτελεσματική ομάδα του πρωταθλήματος! Μέσα σε όλα τα παραπάνω, πήραν και τα μέγιστα από τον πάγκο τους με τον Άκη Μάντζιο να διαβάζει σωστά τις αδυναμίες του αντιπάλου και να χτυπάει στα κατάλληλα σημεία την σωστή στιγμή.

Βέβαια, χρειάστηκε και την τύχη, η οποία κάτι χρωστούσε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος βγήκε off λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και μαζί του «έφυγε» και ο αμυντικός προσανατολισμός των ερυθρόλευκων που έπαιξαν με τις αλχημείες. Παράλληλα, ο Μαρτίνς ξεκίνησε με σχηματισμό 4-2-3-1, δίνοντας ανάσες στον Εμβιλά, σπάζοντας την υπερπολύτιμη τριάδα στα χαφ (Μπουχαλάκης, Καμαρά, Εμβιλά). Ο Άρης απάντησε με τα «λυσσασμένα» τρεξίματα των Σάσα και Τζέγκο που άφησαν τα… πνευμόνια τους στο χορτάρι του Φαληρικού γηπέδου, κέρδισαν τις διπλάσιες μονομαχίες σε σύγκριση με το αντίπαλο δέος στο χώρο της μεσαίας γραμμής και έδωσαν χώρους και εύρος επιλογών στους εξτρέμ. Εκεί, μίλησε ο Άκης Μάντζιος!

Ο Έλληνας τεχνικός έριξε στο ματς τους γρήγορους Μαντσίνι και Μπρούνο, οι δυο τους συνδυάστηκαν στο 67’ με το τελείωμα του τελευταίου να καταλήγει στο σώμα του Ανδρούτσου, λίγο πριν πάρει πορεία προς τα δίχτυα. Αυτή ήταν η προειδοποιητική βολή. 14 λεπτά αργότερα ο Μπρούνο βγήκε και πάλι στην πλάτη του νεοεισελθόντος, Ρέαμπτσιουκ, έκανε την παράλληλη μπαλιά με τον Μαντσίνι να τιμωρεί την αλληγορία της ερυθρόλευκης άμυνας βάζοντας τις βάσεις για μία σπουδαία ισοπαλία. Ο Μήτρογλου ευστόχησε από τα 11 βήματα, πλήγωσε την πρώην του ομάδα και άνοιξε λογαριασμό με την κίτρινη φανέλα.

Στα εναπομείναντα 15 λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις ο Άρης κλήθηκε να κρατήσει πίσω και το έκανε με σχετική άνεση. Φεύγει με ψηλά το κεφάλι από το “Γ.Καραϊσκάκης”, έχοντας περιορίσει τον Ολυμπιακό στις μόλις 5 τελικές εντός περιοχής, από τις οποίες οι δύο βρήκαν στόχο, ποσοστό που αποτελεί αρνητικό φετινό ρεκόρ για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Άρης ασφάλισε το κέντρο, έπαιξε με θάρρος, κρατούσε σωστά τις αποστάσεις στα 2/3 της άμυνας του, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα ανεβάσματα των μπακ (Σάκιτς, Σούντγκρεν), «ακύρωσε» τον άξονα των Πειραιωτών και εύλογα προσέθεσε έναν πολύτιμο και αναπάντεχο βαθμό στο σακούλι ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

MVP: Ντάνιελ Σούντγκρεν. Ο Σουηδός ήταν παντού, σταθερός αμυντικά και επιθετικά συνέβαλε τα μέγιστα στο πλάνο του προπονητή του και δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι σε Βαλμπουενά και Ανδρούτσο. 10/10!

Στιγμή του αγώνα: Οι αλλαγές με Μπρούνο και Μαντσίνι άλλαξαν άρδην την επιθετική εικόνα των κίτρινων, προσδίδοντας ταχύτητα στις πτέρυγες και τις απαραίτητες ανάσες στη μεσαία γραμμή.

Info: Χρειάστηκαν να περάσουν 11 χρόνια και μια περιπέτεια σε Γ΄ και Β’ Εθνική, για να πάρει ο Άρης αποτέλεσμα στον Πειραιά. Τελευταία φορά το 0-0 του 2010 στο ίδιο γήπεδο. Επιπλέον, φέτος, είναι η πρώτη φορά όπου ο Άρης ολοκληρώνει δίχως ήττα τους αγώνες του στην πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου. Νίκη στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό τον Οκτώβριο, «διπλό» στο ίδιο στάδιο κόντρα στην Ένωση και ισοπαλία σήμερα στο Φάληρο!

Επόμενη αγωνιστική: Ο Άρης θα φιλοξενήσει τον Ατρόμητο στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ενώ οι ερυθρόλευκοι θα δοκιμαστούν στον Βόλο εναντίον της τοπικής ομάδας…

Μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο, ο ΠΑΟΚ
Γράφει ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου

Ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε το μεσημέρι της Κυριακής την Λαμία στην Τούμπα και δεν συνάντησε ιδιαίτερη πίεση σε κανένα διάστημα του αγώνα.

Στα πολύ θετικά η χρησιμοποίηση για πρώτη φορά του Μπαμπά Ραχμάν στο αρχικό σχήμα κάτι που έδωσε εκρηκτικότητα στην αριστερή πλευρά του δικεφάλου με τον Γκανέζο μπακ να είναι γενικά, πολύ “μέσα στο κλίμα” του αγώνα να έχει προωθήσεις να ζητάει την μπάλα όπως έκανε και στο γκολ που πέτυχε στο 18′.

Αυτός ήταν και το σημείο αναφοράς του δικεφάλου στο πρώτο μέρος καθώς ο ΠΑΟΚ είναι αλήθεια ότι υστερούσε στην δημιουργία τελικών, χωρίς βέβαια να απειλείται.

Από την Λαμία μοναδικό σημείο αναφοράς σε όλο το παιχνίδι ο τερματοφύλακας της Κατσίκας που κατέγραψε 2-3 σημαντικές αποκρούσεις ώστε το σκορ να μην ξεφύγει.

Ο δικέφαλος μπήκε φουριόζος στο δεύτερο μέρος και με τον Ζίφκοβιτς να… μεταμορφώνεται στον καθοριστικό παίκτη του ΠΑΟΚ μαζί με τον Τζόλη καθάρισαν το παιχνίδι με την τρομερή κάθετη του πρώτου και το τελείωμα του δεύτερου ψύχραιμα στο 48′.

Λίγο μετά και ο Ουάρντα πρόσθεσε το όνομα του στον πίνακα τον σκόρερ με τον Αιγύπτιο να εκμεταλλεύεται στο έπακρο την συρτή πάσα του Ροδρίγο στο πέναλτι και να νικάει τον Κατσικά για το 3-0 στο 52′.

Από εκεί και πέρα το παιχνίδι είχε δύο σημεία αναφοράς, τον πολύ ορεξάτο Ζίφκοβιτς που κατέγραψε ένα δοκάρι πριν σκοράρει στο 66΄από ασιστ του Σφιντέρσκι.

Τα θετικά του δικεφάλου στο παιχνίδι ήταν λοιπόν ο νεοφερμένος Μπαμπά Ραχμάν που στο ντεμπούτο του ήταν… αψεγάδιαστος, ο ορεξάτος για δεύτερο σερί παιχνίδι Αντρίγια Ζίφκοβιτς και φυσικά η… σταθερά που ακούει στο όνομα Χρήστος Τζόλης, με τον μικρό να αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της οποιαδήποτε επιθετικής δημιουργίας του δικεφάλου.

Επίσης η στατιστική καταγραφή βγάζει τον δικέφαλο κερδισμένο όσο αφορά τις πολλές τελικές που δημιούργησε με συντριπτικό ποσοστό κατοχής υπέρ του και χωρίς να δεχτεί τελικές.

MVP: Ο Αντρίγια Ζίφκοβιτς. Η εύκολη επιλογή θα ήταν ο Μπαμπά Ραχμάν αλλά ο Γκανέζος, γερός να είναι θα διακριθεί και σε άλλα παιχνίδια.

Ο Σέρβος εξτρεμ λοιπόν δείχνει για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι μεγάλη όρεξη που η αλήθεια είναι του έλειπε το τελευταίο δίμηνο. Μετά το γκολ του στο Περιστέρι σήμερα πέτυχε ένα ακόμη είχε και μια ασίστ αλλά και δοκάρι. Ας είναι αυτό ένα ξεκίνημα ανοδικής πορείας για τον ταλαντούχο εξτρεμ κάτι που χρειάζεται πρώτιστα ο ίδιος αλλά και ο ΠΑΟΚ.

Info: Ο ΠΑΟΚ κράτησε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική το μηδέν πίσω και αν το καταφέρει και την επόμενη αγωνιστική με τον Αστέρα Τρίπολης, σπάει το αμυντικό του ρεκορ για φέτος.