ΠΑΣΟΚ: “Η ΝΔ εφαρμόζει πιστά τον νόμο Κατρούγκαλου – Άμεσος εξορθολογισμός των συντάξεων χηρείας και κατάργηση των μειώσεων.”

Με δήλωση του ο Κώστας Τσουκαλάς, Εκπροσώπος Τύπου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, αναφέρθηκε στη στάση της Κυβέρνησης απέναντι στις συντάξεις. Συγκεκριμένα δήλωσε:

“Η υπ’ αριθμ. 699/2026 απόφαση του Α’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία κρίνει συνταγματική τη διάταξη του νόμου Κατρούγκαλου που προβλέπει τη χορήγηση μόνο μίας εθνικής σύνταξης σε περιπτώσεις σώρευσης συντάξεων, υπενθυμίζει  ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη εφαρμόζει πιστά τις περικοπές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, αφού όχι μόνο διατήρησε αλλά με εγκυκλίους υλοποίησε τις περικοπές  στις συντάξεις λόγω θανάτου.

Ο Πρωθυπουργός δεν δεσμευόταν στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου; Μάλλον τυχαία  ξέχασε να αναφερθεί σε αυτήν τη δέσμευση προχθές, που καυχιόταν για τα επιτεύγματα και τη συνέπεια του.

Το ΠΑΣΟΚ έχει καθαρή θέση: άμεσος εξορθολογισμός των συντάξεων χηρείας και κατάργηση των μειώσεων.