Αυτοδιοικητικές εκλογές: Η ΝΔ ετοιμάζει ψηφοδέλτια παντού

Πυρετός συσκέψεων υπάρχει το τελευταίο διάστημα στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς με θέμα τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Το κυβερνών κόμμα, με αφορμή την αλλαγή του εκλογικού νόμου που επιτρέπει την εκλογή δημάρχου από την πρώτη Κυριακή με 43%, θέλει να καλύψει μια ανοιχτή πληγή στις επόμενες κάλπες. Ποια είναι αυτή; Να κατεβάσει σε όλους τους μεγάλους δήμους «γαλάζιους» υποψηφίους που θα έχουν το χρίσμα από το κόμμα. Κάτι που δεν έγινε στις τελευταίες εκλογές.

Γιατί από τόσο νωρίς; Υπάρχει εξήγηση. Θέλει να κόψει κάθε επαφή των γαλάζιων στελεχών με άλλου πολιτικούς χώρους. Στις προηγούμενες εκλογές σε πολλούς κεντροαριστερούς δήμους, οι δεξιοί κατέβαιναν υποψήφιοι χωρίς να θέλουν το χρίσμα και έρχονταν σε συμφωνία με τα φαβορί, ώστε στον δεύτερο γύρο να πάρουν μέσω συνεργασιών θέσεις αντιδημάρχων.

Η Πειραιώς από τώρα εκπέμπει το μήνυμα πως αυτά θα τελειώσουν, καθώς το 43%  της πρώτης Κυριακής αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού. Στόχος; Να πέρασουν σε «γαλάζια» χέρια όσοι περισσότεροι δήμοι είναι δυνατόν χωρίς συνεργασίες και με «καθαρούς» υποψήφιους που θα έχει δώσει έγκριση ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με λίγα λόγια οι πολιτικές κολεγιές κομμένες…

πηγή: https://www.aftodioikisi.gr/