Αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας για Μ. Παρασκευή και Μ. Σάββατο

Δείτε ποιες ακριβώς είναι αυτές #Newn

Σημαντική διευκρίνηση εξέδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σχετικά με το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων και των σουπερμάρκετ.

Έτσι, σύμφωνα με το Υπουργείο προαιρετικό (διευρυμένο) ωράριο λειτουργίας από τις 7:00 έως τις 21:00 ισχύει ΜΟΝΟ για τις υπεραγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ).

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό και τις επιχειρήσεις ότι το ωράριο λειτουργίας που αναφέρεται στην υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.26380/23-4-2021 κοινή υπουργική απόφαση ΦΕΚ (Β1682) εφαρμόζεται μόνο στις υπεραγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ).

Τα λοιπά καταστήματα τροφίμων του σημείου 22 του πίνακα της παρ.1Β του άρθρου 1 της ως άνω ΚΥΑ, εξαιρούνται από εν λόγω πλαίσιο.

Αυτό σημαίνει ότι μόνο για τις υπεραγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ) εφαρμόζεται το προαιρετικό (διευρυμένο) ωράριο λειτουργίας από τις 7:00 έως τις 21:00. Εξαιρούνται τα λοιπά καταστήματα τροφίμων, όπως τα μίνι μάρκετ, οι φούρνοι, τα κρεοπωλεία, τα ιχθυοπωλεία και τα ζαχαροπλαστεία.

Δείτε αναλυτικά το ωράριο λειτουργίας για τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα.

image001.jpg